O firma din Galati trimite in concediu fara plata 1.000 de angajati

Vineri, 14 August 2009, ora 15:14
1598 citiri
O firma din Galati trimite in concediu fara plata 1.000 de angajati

Societatea metalurgica Intfor din Galati isi trimite, de sambata, toti cei aproape 1.000 de salariati in concediu fara plata pentru zece zile, prin rotatie, pana la 15 septembrie, deoarece si-a epuizat stocurile de materie prima.

Toti cei aproape 1.000 de angajati ai societatii Intfor vor intra in concediu fara plata prin rotatie, in perioada 15 august-15 septembrie. Fiecare salariat va sta acasa zece zile. Primul grup, care va intra in concediu fara plata sambata, va numara 225 de muncitori.

Intfor a recurs la aceasta masura deoarece a ramas fara materie prima si nu a putut continua activitatea de productie. Societatea avea nevoie de 10.000 de tone de tabla groasa, insa niciunul dintre furnizori nu i-a putut livra aceasta cantitate.

"Am avut un contract cu ArcelorMittal Galati. Din lipsa de posibilitati pentru a-si creste productia, ei nu au putut sa ne livreze. Am avut contracte cu alti doi furnizori din import, care in perioada de criza si-au diminuat capacitatile de productie, necesarul de marfa a crescut peste noapte si nu au putut sa onoreze comenzile. In felul acesta, am ramas fara materie prima in aceasta perioada", a declarat, vineri, Andrei Lisinchi, directorul general al Grupului de Firme Profiland, din care face parte Intfor SA.

Omul de afaceri a precizat ca Intfor avea contracte foarte mari pe care trebuia sa le onoreze, iar intreruperea activitatii pentru o luna ii genereaza societatii pierderi de 1-2 milioane de euro.

Stocurile de materie prima vor fi completate, insa, pana la sfarsitul lunii septembrie. "Avem promisiuni de la ArcelorMittal ca in perioada 15-30 septembrie ne vor livra ceva marfa din comanda aferenta lunii octombrie, asa ca este posibil sa acoperim necesarul de materie prima dupa 15 septembrie", a afirmat Andrei Lisinschi.

Grupul de Firme Profiland cuprinde doua unitati de productie industriala, Profiland SRL si Intfor SA, care si-au consolidat pozitia pe piata tevilor sudate longitudinal si a profilelor formate la rece. Din Grup mai face parte o unitate emitenta de tichete de masa, Proserv SRL.

Citeste si:
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viață, cea care alături de Carmen Uscatu, împreună cu sute de mii de donatori, construiesc primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică...
Sursa: rNews