Articol citit de 8256 ori
Exemplu
Exemplu tipic al notiunii de "haos" este salarizarea bugetarilor romani.
Cand aproape 80% din bugetari au salariu minim sau mai mare cu cca 20% decat salariu minim avem marii demnitari ce au peste 20 de salarii minime!Mai avem si alti alesi care vor si ei salarii de mari demnitari.
O publicatie arata in 18.11.2015 :
"In prezent salariul mediu brut din administratia publica este de 3680 de lei, iar in sectorul privat depaseste cu putin 2630 de lei, potrivit datelor din Raportul pe 2014 al Consiliului Fiscal, publicat marti. O crestere a lefurilor bugetarilor cu 10% ar mari decalajul salarial intre admnistratia publica si privat la peste 1042 de lei. In favoarea celor de la Stat, desigur. Diferenta vine din politica salariala diferita dintre Stat si Privat. La cel privat, cresterea salariului vine insotita doar de cresterea eficientei angajatului. La Stat ea vine printr-o Ordonanta de Urgenta. "
Concluzii:
-bugetarii privilegiati au salarii enorme in comparatie cu masa mare de bugetari
-angajatii si angajatorii privati vor trebui sa contribuie cu si mai mult pentru salariile bugetarilor
-ca ciupercile au aparut tot tipul de privilegii banesti la bugetari
TURCUL PLATESTE!!!Turcul e alegatorul simplu ce munceste inca in RRomanika!
Exemplu de un haz nebun
Analiza ar fi trebuit completata cu urmatorul fapt: traim intr-o tara in care modernizarea "privatilor" este amanata intentionat pentru a putea limita cresterile salariale.
Oare "analistii" nu si-au pus niciodata intrebarea de ce un muncitor la Dacia este mai "putin eficient" decat cel de la o intreprindere Renault/Franta? Raspunsul este interesant: in aceleasi conditii de munca, si romanul si francezul sunt la fel de eficienti. Adica modernizarea "privatilor" ar duce inevitabil la cresterea eficientei angajatilor.
Asa ca... mai usor cu comparatiile false.
Nu intelegeti esenta problemei, care pleaca tocmai
...de la bugetari, nu de la privati. Ia spune-mi mie ce privati are Romania? Buticari, crasmari, proprietari de mici ateliere, care traiesc de azi pe maine si "afaceristi" cu statul. Dacia, din pacate, e singurul exemplu, alaturi de Ford si alte cateva investitii straine, unde mai munceste un inginer, un strungar, un frezor, un montator etc. Pai cum sa nu fie bataie pe posturile astea si cum sa nu fie platiti slab, cand cohorte de someri plang la poarta? In Franta sunt fabricanti la tot pasul, iar privatii umbla cu limba scoasa dupa un meserias priceput si nu-l gasesc. Vin taman in Romania sau aduc araboi, cu riscul sa le taie capul, numa' sa nu le stea afacerea.
Antreprenoriatul in Romania e ca acum 100 de ani in Europa, la inceputul revolutiei industriale. Ca sa se dezvolte, ii trebuie 2 lucruri: bani si capacitate intelectuala. La noi cine are bani? Voiculescu, Becali, Nastase, Vantu, Borcea, Oprea, Ponta s.a. Ii vezi pe astia construind fabrici? Pentru asa ceva iti trebuie facultati intelectuale, nu smecherie. Pana si feciorul lui Nastase, cu scoli in Elvetia, s-a facut crasmar, iar tac-su a investit in muzeu la domiciliu, ca numa' la atata l-a dus capul pe un fost premier. Astora nu le trebuie decat body-guarzi, femei de serviciu, secretare, bucatari, ospatari si soferi.
Daca nu incurajezi initiativa privata prin facilitati fiscale si legislatie favorabila lor, daca favorizezi exclusiv bugatarimea, toata lumea se va buluci la stat, iar privatii, si asa putini, isi vor inchide afacerile, ca nu mai merita sa munceasca, doar ca sa le sporeasca altora averile.
Cum Romania nu mai are industrie, agricultura, servicii, transporturi si nici bogatii, majoritatea fiind degradate sau instrainate, nefericitii care nu vor mai avea loc "la stat" vor fi bataia de joc a Daciei sau altor investitori straini, care tocmai de aia vin. Fondurile europene vor ramane necheltuite, tineretul merituos va lua calea strainatatii, iar Romania va ramane tot in stadiul Evului Mediu.
Amanarea "modernizarii privatilor" e un nonsens, caci odata ce ai investit intr-o afacere, nu ai decat 2 directii: dezvoltarea-modernizarea sau falimentul. Nici macar stagnarea nu e o solutie in lumea afacerilor, decat pe termen scurt, pana trece o criza. Iar a plati bine un angajat eficient in mediul privat este visul oricarui angajator. Este ABC-ul managementului si afacerilor de succes. Cu un angajat slab platit si nemotivat, nu faci treaba, stie orice privat incepator. Dar cand vine statul si-ti impune 100 de taxe si impozite, ori castigi, ori nu castigi, ca sa-si plateasca aparatul bugetar stufos, te lasi pagubas. Daca mai vine si banca cu niste conditii impovaratoare, de-ti poti pierde si casa, te gandesti de doua ori, sa nu ajungi boschetar. Te gandesti ca mai bine ii dai pe toti afara si inchizi afacerea, macar nu ajungi in strada.
Obiceiul casei:
Se vor face promisiuni cu duiumul de marire a salariilor amaratilor pana la alegeri, iar dupa vor ramane doar cele triplate ale demnitarilor si smecherilor...
Statistica
Avem 1.186.000 de bugetari, din care 923.000 au un salariu net sub 1.250 lei, respectiv 1720 lei brut. Aproximativ, +/- 2 lei. Asadar, 78% din bugetari au salariu mediu sau sub mediu pe economie. Problema principala sunt cei 22% care incaseaza salarii URIASE. Cred ca aici trebuie lucrat, in paralel cu cresterea economica care sa permita cresterea salariilor la privat. Desi, eu sunt angajata la privat, daca nu mi-am schimbat jobul nu am vazut crestere de salariu....
Atata vreme cat guvernul
Atata vreme cat guvernul, oricare ar fi el, pastreaza salariile medicilor mic, pe motiv de "mici atentii", pastreaza salariile profesorilor mici, pe motiv de meditatii, nu putem vorbi despre o grila adevarata a salarizarii.
Salariile medicilor/profesorilor nu trebuie sa fie mici. Pe de alta parte, ele trebuie sa fie frumos impachetate astfel incat "micile atentii" sau meditatiile sa nu mai reprezinte singura satisfactie profesionala a medicilor/profesorilor.
@just_comment 12.12
"mici atentii"!? :o)))
- aia-sh taie beregata in sala de operatzie pentru shpagi babane , shi vorbeshti de "mici atentii" ! :o(((
"Radiografia salariilor bugetarilor: Grila trebuie finalizata in acest an, dar situatia e haotica"
Daca salariul cetatenilor Romaniei(partea bugetara) ramane "la mana"
lui Ciolosh si a guvernului de vanduti, vom avea o mare magarie! Sa speram ca pentru scurt timp si cei care vin vor indrepta magaria!
ce postare domne, ce postare !! Mareane, iar ne-ai dat pe
spate...
Pontache a avut vreo 3 ani la indemana ca sa faca dreptate. sa nu zici ca era ocupat cu mersul in excursii, ca eu te cred :))))
bugetarii sunt unde sunt cu salarizarea si din cauza lui Pontache. nu-l baga pe Ciolos in asta, ca nu esti la troaca 3.
priceput ?