Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Ritual" macabru al unei companii: De ce sunt obligati angajatii sa intre intr-un cosciug (Foto&video)

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 14:02
5686 citiri
"Ritual" macabru al unei companii: De ce sunt obligati angajatii sa intre intr-un cosciug (Foto&video)
Foto: YouTube/hwhealing

Coreea de Sud este una dintre tarile cu cea mai mare rata de suicid din lume, iar angajatii se plang adesea ca sunt prea stresati. Astfel, pentru a-i face sa vada cat de importanta e viata, unele companii din tara asiatica isi obliga salariatii sa participe la o slujba falsa de inmormantare, in "memoria" lor.

"Ritualul" este unul macabru, dar pare ca da roade, remarca BBC.

Intr-o incapere mare dintr-o cladire de birouri din Seul, cativa angajati de la o companie de recrutare isi pregatesc falsa inmormantare. Ei stau la birouri si scriu scrisori de adio catre cei dragi.

Multi se emotioneaza si incep sa planga. Dupa ce termina de redactat epistolele, se ridica si se apropie de cosciugul care le e repartizat. Dupa cateva secunde, isi imbratiseaza portretul inramat si se baga in cutia de lemn.

Protest macabru la Calarasi: A venit cu mortul in cosgiuc la banca

Capacul e inchis de o persoana imbracata in negru, care simbolizeaza "Ingerul Mortii".

Inchisi acolo, angajatii au timp sa reflecteze la sensul vietii, mai ales ca inainte de a incepe acest exercitiu atipic, ei vizioneaza filmulete in care persoane bolnave de cancer in stadiu terminal incearca sa profite la maximum de zilele ramase sau clipuri in care persoane fara brate invata sa inoate.

"Ritualul" macabru ar trebui sa-i ajute pe muncitori sa-si accepte problemele si sa le depaseasca.

Foto: hwhealing.com

"Compania noastra si-a incurajat intotdeauna angajatii sa renunte la gandirea care le face rau, insa nu am inregistrat progrese reale. Asa ca m-am gandit ca daca vor intra intr-un cosciug va fi o experienta socanta si le va reseta mintile, in speranta ca isi vor schimba atitudinea", a precizat Park Chun-woong, presedintele companiei Hyowon Healing Centre, care a implementat aceasta practica.

Inainte sa conduca afacerea, el a fost angajat la o firma de pompe funebre.

Foto: hwhealing.com

Un real efect?

BBC mentioneaza ca efectele acestei masuri sunt greu de cuantificat pentru ca in Coreea de Sud vei vedea foarte rar oameni care sa critice compania la care lucreaza. Insa oamenii dau impresia ca ceva s-a schimbat in bine dupa o astfel de experienta macabra.

"Dupa ce am intrat in cosciug am realizat ca trebuie sa incerc un nou stil de viata. Mi-am dat seama ca am facut multe erori. Sper ca voi pune mai multa pasiune in ceea ce fac si ca voi petrece mai mult timp cu familia", a explicat Cho Yong-tae, una dintre angajatele companiei respective.

Foto: hwhealing.com

Exercitii si ras fortat

Seful sau, Park Chun-woong, le recomanda un alt ritual, poate la fel de ciudat.

El le transmite constant angajatilor ca ar trebui sa faca miscare in fiecare dimineata - macar cateva exercitii fizice usoare. Asa ca din momentul in care pun piciorul in firma, acestia formeaza grupuri de 4-5 persoane si se antreneaza impreuna.

Mai mult, ei sunt obligati sa rada impreuna fortat. "La inceput, nu mi-am dat seama care e rolul acestui exercitiu. Insa odata ce incepi sa razi, chiar daca initial e un ras fortat, dupa aceea nu te mai poti opri pentru ca vezi fetele colegilor tai si totul devine ceva foarte amuzant", a explicat una dintre angajate.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#angajati cosciug Coreea Sud, #angajati metoda macabra Coreea, #angajati Coreea cosciug , #salariati
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1