Salariile bugetarilor ar putea creste anul viitor - care e scenariul cel mai plauzibil

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 16:31
4001 citiri
Salariile bugetarilor ar putea creste anul viitor - care e scenariul cel mai plauzibil

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti, ca salariile bugetarilor ar putea creste anul viitor, insa momentan se lucreaza la scenariile posibile.

"La salarii inca nu stim exact procentul (cu care vor creste - n.red.), pentru ca ne-am ocupat de rectificarea bugetara, trebuie sa mai primim niste date de la Comisia de Prognoza privind inflatia.

Acum sunt doua variante de lucru. Una presupune sa indexam salariile mici pana la un anumit nivel pe care il vom hotari, deoarece trebuie sa ajungem incet-incet la raportul de 1 la 15 intre cel mai mic salariu si cel mai mare, sau sa acordam cresteri la grupuri-tinta, cum ar fi rezidentii din Sanatate sau cadrul nedidactic. Sunt variante de lucru, dar nu stim nimic concret", a precizat oficialul.

Intrebata ce varianta prefera, Mariana Campeanu a marturisit ca poarta discutii cu sindicatele si cu Ministerul Sanatatii pentru a gasi o rezolvare pentru a mari remuneratiile primite de medicii rezidenti.

In alta ordine de idei, ministrul a precizat ca Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) nu se descentralizeaza, deoarece mai sunt in derulare proiecte din fonduri europene.

Dragnea, nemultumit de liberala Campeanu: O sa avem o discutie colegiala

Pensiile vor fi indexate

De altfel, ea a reiterat faptul ca pensiile vor fi indexate anul viitor cu 3,76%, corectand astfel din nou eroarea facuta, luni, de Victor Ponta, care a precizat ca maririle pensiilor si salarilor nu vor fi facute cu acelasi procent, ci diferentiat pe categorii de venituri.

Ulterior, el a revenit asupra declaratiior, precizand ca "a fost o eroare a mea, in sensul ca eu ma refeream la indexarea salariilor si am spus din greseala si de pensii. Doamna ministru Campeanu m-a sunat imediat si mi-a reamintit ca avem o decizie a Curtii Constitutionale. Pensiile sunt bazate pe contributii si nu poti sa le ingheti pe cele mai mari si sa le cresti doar pe cele mici".

Ponta gafeaza din nou: Ma refeream la indexarea salariilor si am spus din greseala si de pensii

De asemenea, premierul a amintit ca nu vor creste toate salariile, astfel ca Guvernul va incerca fie sa mareasca salariul minim, fie pe cel primit de categoriile dezavantajate.

Citeste si:
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Preşedintele Klaus Iohannis susţine marți, 5 iulie, o conferință de presă începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni, conform unui comunicat al Administrației Prezidențială. Aceasta...
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Tudor Simota, fost director general al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), schimbat după doar cinci zile de activitate, a dezvăluit că funcția din care a fost înlocuit era...