Un roman a castigat un milion de lei pe luna. Vezi top 3 cele mai mari venituri

Marti, 16 Februarie 2016, ora 10:20
4039 citiri
Un roman a castigat un milion de lei pe luna. Vezi top 3 cele mai mari venituri

Cel mai mare venit obtinut de o persoana fizica din Romania in 2014 a fost de 19,97 milioane de lei brut, aproximativ 1,6 milioane de lei brut pe luna.

Fericitul este din Bucuresti si are o profesie libera, unde se incadreaza auditorii financiari, consultantii fiscali, contabilii, farmacistii, medicii, notarii sau traducatorii, potrivit datelor oficiale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), citate de Ziarul Financiar.

"Ca o persoana fizica sa obtina 20 de milioane de lei, adica 4,4 milioane de euro, este foarte mult, exista firme de avocatura care fac mai putin de 250.000 de euro pe an.

Orice PFA cu venituri de peste 100.000 de euro este automat platitor de TVA, deci sigur persoanele fizice aflate in topul veniturilor din 2014 sunt mari platitoare de taxe", a declarat Valentina Saygo, Managing Partner in cadrul companiei de consultanta fiscala Ask for Accounting.

Si Andrei Caramitru, senior partner in cadrul firmei de consultanta in management McKinsey, considera ca poate fi vorba despre un avocat sau un notar.

"Este greu de spus ce tip de activitati a desfasurat persoana fizica ce a obtinut venituri de 20 de milioane de lei, poate fi, de exemplu, un avocat sau un notar implicat in tranzactii uriase, cum sunt cele de preluare a unui portofoliu de credite neperformante si care au negociat un procent din valoarea tranzactiei", a spus acesta.

Salariul minim: Cum a evoluat in ultimii 11 ani (Infografic)

Locul doi este ocupat de o persoana liber profesionista din Timis, care a obtinut un venit anul de 16,8 milioane de lei.

Top 3 este completat de cineva din Teleorman, care a acumulat 15 milioane de lei din venituri comerciale.

Citeste si:
Nicușor Dan s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19
Nicușor Dan s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat joi dimineața, 9 decembrie, într-o intervenție la Digi24, că s-a vaccinat cu prima doză împotriva Covid-19. În trecut, edilul a anunțat în...
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Curtea Constituţională (CCR) ar putea să se pronunțe joi, 9 decembrie, cu privire la decizia asupra sesizării PSD în legătură cu proiectul privind asigurarea continuităţii conducerii...