Specialist în Resurse Umane? Află cum te ajută un program de salarizare

Advertorial
Marti, 13 Decembrie 2022, ora 13:45
7901 citiri
Specialist în Resurse Umane? Află cum te ajută un program de salarizare
FOTO: pixabay.com

Zilele dulapurilor pline cu dosare de hârtie și a meselor încărcate cu acte sunt de domeniul trecutului în Managementul Resurselor Umane. Datorită internetului și a dezvoltării tehnologiei, este posibilă simplificarea sarcinilor de lucru cu personalul în orice companie, indiferent de numărul de angajați.

Programul de salarizare este un prim pas către automatizarea proceselor de lucru din managementul resurselor umane. Acest soft de calculare a salariilor vine cu numeroase beneficii pentru specialiștii HR reducând semnificativ volumul de muncă al departamentului de resurse umane, cât și eficientizând procesele în conformitate cu legislația din România.

În prezent, tot mai multe companii mari și IMM-uri folosesc diferite tipuri de software de gestionarea resurselor companiei pentru digitalizarea afacerii pentru a aduce plus valoare companiei.

Activități și taskuri simplificate de un program de salarizare

Toată lumea a înțeles că tehnologia din ziua de azi ne simplifică viața în toate aspectele ei. Cu atât mai mult acest lucru se întâmplă într-un business cu zeci, sute sau mii de angajați. Cu un program de salarizare care oferă posibilitatea de a face procedurile de resursele umane mai ușor de gestionat, antreprenorii pot lua cele mai bune decizii pentru angajați și business.

Angajații sunt cea mai importantă resursă a unei companii și în același timp unul dintre cele mai complicate elemente ale unei afaceri. Ei sunt cei care mențin afacerea în funcțiune, care o fac să evolueze, de aceea trebuie să te asiguri că fiecare contribuie corespunzător și este plătit și remunerat pe măsură.

De aceea, un soft în resurse umane te poate ajuta să:

 • Economisești timp: Un program de salarizare simplifică munca specialiștilor în resurse umane, datorită automatizării fluxului de lucru (salariu, pontaj, concedii, ore suplimentare etc).
 • Eviți greșelile. Specialistul în Resurse Umane se bucură mai mult de ceea ce face, știind că programul de salarizare vine cu avantajul de a valida și genera automat operațiunile, ceea ce previne greșelile.
 • Eliberezi spațiul de lucru: Documentele electronice simplifică enorm munca manuală, dar eliberează deopotrivă spațiul de lucru. Așadar, îți poți lua la revedere de la o mulțime nesfârșită de documente datorită unor pachete software ingenioase care stochează datele digital.
 • Asiguri documentele confidențiale: Vei putea stoca documentele într-un mediu sigur, iar accesul se va face doar pe baza unei parole astfel încât se va păstra confidențialitatea datelor.
 • Gestionezi eficient concediile: Cu un soft electronic, vei ține eficient evidența cererilor de concediu astfel încât să nu existe probleme cu supraîncărcarea pe anumite perioade. În plus, angajații își pot introduce singuri perioadele de concediu de odihnă și pot primi aprobare în sistemul de validare din softul de salarii.
 • Ții evidența evoluției profesionale a personalului: Urmărești evoluția angajaților, sesiunile de instruire ceea ce te ajută să ai o perspectivă generală asupra performanței angajaților.

5 moduri prin care un program de salarizare ajută un specialist HR

1. Respectă legislația

Cu un program de salarizare digitalizat, specialistului HR îi va fi mai ușor să updateze informațiile despre angajați, în funcție de cele mai noi prevederi ale domeniului. Un soft de salarii va ține cont în permanență de actualizările salariului minim pe economie și de celelalte modificări ale legislației muncii.

2. Are acces rapid la istoricul angajaților

Căutarea și răsfoirea dosarelor nu mai este de luat în calcul în activitatea unei companii moderne. Specialiștii de HR pot accesa astfel istoricul datelor angajaților referitoare la salarizare, concedii sau evaluări și pot genera rapoarte utile în analiza situației profesionale a personalului. Managerul de HR poate vedea și evalua rapid care este impactul modificărilor unor taxe și impozite asupra performanțelor companiei.

3. Păstrează confidențialitatea

Programul de salarizare electronic păstrează confidențialitatea datelor, astfel încât angajatul primește salariul în contul bancar și este informat printr-un sms de intrarea banilor. În plus, cu ajutorul unui soft de salarii, specialistul poate introduce direct în program suma negociată în valută, calculele ulterioare făcându-se automat de sistem, la cursul valutar.

4. Calculează automat salariul net

Specialistul în HR generează automat prin intermediul unui program de salarizare calcularea salariului net în funcție de timpul lucrat, concediul medical, concediul de odihnă, concediul fără plată, calculul contribuțiilor și a impozitului, calculul salariului net, reținerile și restul de plată.

5. Generează rapoarte personalizate

Managerul sau specialistul în Resurse Umane poate crea cu ajutorul unui soft de salarizare rapoarte complexe cu privire la activitatea angajaților, personalizate pe nevoile companiei. Un astfel de program ajută la emiterea, rapid și fără erori, a unor rapoarte complexe, importante pentru activitatea unui business din prezent. Astfel, se elimină redactarea manuală a rapoartelor financiar-contabile și administrative, ceea ce înseamnă timp economisit pentru organizație.

Printre altele, un soft de HR și salarizare vine cu o mulțime de alte beneficii pentru o firmă:

 • Automatizează sarcinile obișnuite de HR;
 • Este ideal la grupuri mai mari de candidați în timpul unei faze de recrutare;
 • Face integrarea în companie mai rapidă;
 • Reduce cantitatea de hârtie folosită;
 • Îmbunătățește acuratețea pontajului;
 • Îmbunătățiți productivitatea departamentului de HR și reduce costurile;
 • Eficientizează gestionarea timpului.

Prin urmare, specialistul de Resurse Umane primește un sprijin semnificativ cu un program de salarizare web based, putând genera oricând, de pe orice device conectat la internet, operațiuni financiare în acord cu cerințele legislative.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Ce probleme de interpretare legală ridică impozitul de 70% pe veniturile nedeclarate. ANAF-ul ar putea avea mână liberă la amenzi de la 1 iulie
Impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice și identificate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intră în vigoare la 1 iulie 2024. Problema ridicată de...
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile
Washingtonul a avertizat o țară din Est că SUA și aliații săi vor lua măsuri dacă aceasta încearcă să-și atenueze problema supracapacității industriale prin vânzările cu prețuri...
#afaceri, #resurse umane, #Salarizare , #stiri afaceri