5 motive pentru care 2021 este anul in care sa iti automatizezi procesele de HR

Advertorial
Luni, 01 Martie 2021, ora 18:47
8955 citiri
5 motive pentru care 2021 este anul in care sa iti automatizezi procesele de HR
automatizare procese HR FOTO: canva.ro

Are o afacere mica nevoie de software HR? Pe scurt, raspunsul este un da rasunator. Chiar daca o companie mica se concentreaza, in primul rand, pe activitati care sa ii asigure profitabilitatea, la finalul zilei, oamenii sunt cei care fac diferenta. Pe masura ce compania se dezvolta, sarcinile legate de gestionarea oamenilor incep sa se adune. Astfel, chiar si sarcinile aparent simple se pot complica si totul ajunge sa dureze mult prea mult - de la programarea si aprobarea pontajului pana la managementul performantei si chiar si doar gestionarea corecta a datelor angajatilor.

Solutia poate fi simpla, sub forma unui software de resurse umane: o solutie software consolidata care integreaza urmarirea timpului lucrat, gestionarea performantei, beneficiile angajatilor si functionalitati de self-service. Alegerea celui mai bun software HR pentru orice companie este o decizie importanta si, mai ales, una pe care ati vrea sa o luati corect de la inceput. Acesta este motivul pentru care este important ca, atunci cand incercati sa alegeti, sa aveti urmatoarele functionalitati de baza in minte:

1. Pontajul

"Cu software-ul HR puteti automatiza multe dintre sarcinile manuale HR si cerintele de conformitate care va ocupa o mare parte din timp. In aceasta perioada in mod special, pe masura ce o parte din forta de munca revine in birou pe masura ce alti angajati continua sa lucreze remote, pontajul ramane un aspect extrem de important - si aveti nevoie de un soft care sa garanteze ca acesta este inregistrat zilnic, corect, si fara sa creeze probleme in plus pentru angajat. Un soft de resurse umane precum WizOne, ce include si optiunea pontajului, este usor de folosit si elimina orice indoieli privind corectitudinea informatiilor colectate", explica Anca Cirstoiu, Division Manager Small & Medium Business in cadrul Wizrom Software.

2. Integrarea salarizarii

Avand in vedere cantitatea mare de informatii de resurse umane si date de salarizare care se suprapun, nu are sens sa pastrati doua sisteme care nu comunica intre ele. Dimpotriva, puteti sa va cresteti eficienta alegand doua solutii interconectate. WizOne, de exemplu, se integreaza automat cu WizSalary - in acest fel, ori de cate ori o informatie noua este introdusa in sistem de catre HR, actualizarile de salarizare se fac automat, eliminand posibilitatea aparitiei de erori si nevoia de a dubla munca de manipulare si reconciliere a datelor.

3. Securitate fara compromis

In general, companiile ajung sa detina date foarte sensibile despre angajati, de la adresele de domiciliu si CNP-uri la istoricul angajarii, detaliile contului bancar, dosarele medicale si informatii despre familie. In acest context, riscurile asociate cu furtul sau accesul neautorizat al acestor date confidentiale reprezinta o sursa majora de ingrijorare pentru managerii de resurse umane. Astfel, este vital sa alegeti un software de management al resurselor umane care sa va asigure cele mai inalte standarde de securitate, asigurandu-va ca datele dumneavoastra sunt stocate pe servere securizate, cu back-up-uri constante.

4. Mobilitate si accesibilitate

In ultimele luni in mod special, am ajuns sa depindem de abilitatea noastra de a accesa informatii de oriunde si de pe orice dispozitiv, printr-un singur click, pentru a ne desfasura activitatea. Aceeasi nevoie defineste si departamentul de HR si nevoia sa de a putea avea, oricand si oricum, acces la datele angajatilor. De aceea, un software disponibil de la distanta, pe care angajatii il pot accesa de oriunde s-ar afla, garanteaza ca sarcinile legate de gestionarea echipei nu vor ramane niciodata neindeplinite si nici nu vor fi amanate, un prim pas absolut necesar pentru ca angajatii sa se simta apreciati.

5. Scalabilitate atunci cand vine vorba de nevoile tale

Chiar daca, pe moment, cautati un sistem de management HR care sa raspunda nevoilor dumneavoastra actuale, este important sa luati in considerare si modul in care aceasta solutie se poate modifica pentru a sustine si cresterea viitoare a companiei. Daca va concentrati prea strict pe cerintele pe care le aveti in acest moment, este posibil sa treceti cu vedere nevoile viitoare ale afacerii dumneavoastra, ceea ce doar va pune presiune in viitor sa faceti schimbari si sa fiti nevoit sa achizitionati un alt sistem software. De aceea, varianta ideala este sa alegeti un soft care se poate extinde odata cu business-ul, gestionand nu doar un flux tot mai mare de informatii si angajati, dar si fiind mereu modernizat pentru a tine cont de modificarile legislative si de nevoile in schimbare.

Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
Sistemele precum Android Auto și CarPlay le permit utilizatorilor să rămână conectați la aplicațiile lor și să interacționeze cu dispozitivul mobil fără distragere, fie prin comenzi...
Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 19 iunie, legea pentru completarea alin. (1) al art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Actul normativ prevede scutirea de impozit...
#HR, #resurse umane, #automatizare procese , #stiri afaceri
  1. Germania și România, în pierdere de competitivitate
  2. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  3. Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
  4. 3 sfaturi utile pentru transportul paletizat de marfă
  5. Capitolul la care producția României a scăzut în primele luni ale lui 2024. De unde vine pericolul
  6. Coșuri de gunoi și europubele: colectează eficient și responsabil deșeurile rezultate din activitatea companiei tale!
  7. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  8. Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită, dar nu până la finalul anului. Care sunt propunerile
  9. Redresare surprinzătoare pe piața imobiliară. Cum a ajuns cererea de locuințe la fel de mare ca înainte de criza financiară din 2008
  10. Dezvoltator imobiliar important din Capitală pune la vânzare Avalon Estate. Când vor fi finalizate locuințele