AVAS, obligata de instanta sa desecretizeze contractul cu Ford

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 17:22
1497 citiri

AVAS este obligata sa dea publicitatii contractul de privatizare a societatii Automobile Craiova, preluata de Ford, potrivit Societatii Academice din Romania.

"Suntem bucurosi sa va anuntam ca, in urma actiunilor in justitie pentru transparentizarea unor contracte publice importante si sensibile, secretizate fara temei, actiuni initiate cu cateva luni in urma, Curtea de Apel Bucuresti a respins, saptamana trecuta, recursurile formulate de EXIMBANK si AVAS. Procesele fusesera castigate de noi si in prima instanta, dar institutiile nu au dorit sa dea curs deciziei Tribunalului.

Cele doua contracte pe care le dorim desecretizate sunt: EXIMBANK - contract achizitie servicii de publicitate si promovare, pe care, cu deosebit profesionalism, institutia il tine confidential in baza legii secretului bancar, si AVAS - contract de privatizare cu Ford", se arata intr-un comunicat de presa al Societatii Academice Romane (SAR), remis Ziare.com.

Astfel, informatiile solicitate ar trebui comunicate pana pe 10, respectiv 11 mai, iar refuzul executarii hotararilor irevocabile dupa aceste date ar atrage un nou proces si aplicarea unei amenzi pentru fiecare zi de intarziere sefilor celor doua institutii, Ionut Costea, respectiv Aurelian Popa.

Nu in ultimul rand, cele doua institutii trebuie sa achite cheltuielile de judecata.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#contract Ford AVAS, #privatizare Automobile Craiova, #Societatea Academica Romana , #stiri afaceri