CCIR si Guvernul relanseaza Comitetul National ICC Romania

Marti, 17 Mai 2016, ora 16:00
2025 citiri
CCIR si Guvernul relanseaza Comitetul National ICC Romania

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a deschis intrunirea Comitetului National International Chamber of Commerce (ICC) Romania.

"ICC este singura organizatie de business la nivel international care are acces direct la ONU, la OECD, la Organizatia Mondiala a Comertului, la FMI si dispune de o reprezentare la nivel de 130 de tari din care, bineinteles, Camerele de Comert Nationale si principalii actori economici fac parte", a declarat Daraban, in deschiderea evenimentului.

Pe de alta parte, Mihai Daraban a mentionat ca mediul de afaceri din Romania are nevoie de sprijin substantial din partea autoritatilor, pentru a se consolida pe pietele externe.

"Avem nevoie de acea diplomatie economica, sa iesim din granitele UE in ceea ce priveste comertul exterior si avem nevoie ca firmele romanesti sa cucereasca cat mai mult din din piata internationala.

70% din comertul exterior al Romaniei este catre Uniunea Europeana, 15% catre tarile europene non-UE si mai raman 15% overseas si vreau ca, alaturi de subcomisiile pe care le vom infiinta pe domenii de activitate ale ICC, sa constituim un grup de insotire a decidentului politic in misiunile economice externe astfel incat, impreuna cu dansii, sa accesam acele piete pe care le-am ignorat cu desavarsire in ultimii 26 de ani", a declarat presedintele CCIR.

La randul sau, ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a declarat ca evenimentul este un "moment foarte important pentru revitalizarea ICC Romania, un pas pentru deschiderea de noi oportunitati pentru mai multa implicare, participare a Romaniei la ceea ce numim relatii economice internationale".

"Vreau sa subliniez dedicarea Presedintelui CCIR in a se implica mult mai mult in demersuri de care Romania are nevoie, de consolidare a dimensiunii economice, a politicii externe romanesti.

Este esential nevoie ca aceasta componenta a diplomatiei romanesti sa fie mai puternica si sunt convins ca prin implicarea Comitetului National ICC Romania aceste lucruri se vor consolida", a mai spus Lazar Comanescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Mihai Daraban CCIR, #Comitetul National ICC Romania , #stiri afaceri