Criza loveste pe Calea Victoriei

Vineri, 10 August 2012, ora 08:39
3847 citiri
Criza loveste pe Calea Victoriei
Foto: Arhiva

Calea Victoriei, cea mai veche si totodata cea mai cunoscuta artera de shopping de lux din Romania, este amenintata de criza economica, dupa ce magazine de renume au fost inchise sau s-au mutat.

Printre magazinele de lux inchise in ultimul timp se numara Belstaff sau Pal Zileri, iar Victoria 46 si Guess s-au mutat.

"Belstaff este un brand cunoscut in afara granitelor Romaniei, care insa nu a reusit sa se impuna pe piata locala. La randul sau, Guess este un brand medium-high care am observat ca s-a orientat tot mai mult catre centre comerciale.

Trebuie notat insa ca mai sunt si retaileri care deschid, cum este cazul Burberry (deschis la parterul hotelului de cinci stele Radisson Blu in urma cu cateva luni - n. red.)", afirma Oana Iliescu, director executiv al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, pentru Ziarul Financiar.

Calea Victoriei a inceput in ultimii ani sa simta concurenta tot mai puternica a altor doi poli: calea Dorobanti si galeria comerciala a hotelului de cinci stele JW Marriott.

In ultimul an doua dintre brandurile de lux care au patruns pe piata locala - Escada si Valentino - s-au pozitionat langa Louis Vuitton in galeria The Grand a hotelului JW Mariott.

De ce pleaca? Desi este considerata cea mai vizibila artera de lux din Romania, fiind comparata chiar cu Via della Spiga (Milano) sau Champs Elysee (Paris), Calea Victoriei are si o serie de dezavantaje, precum spatii mici de doar cateva zeci-sute de metri, lipsa unor locuri de parcare si chirii mari. Chiriile au scazut in perioada de criza, insa au ramas peste nivelurile practicate in alte zone comerciale ale Bucurestiului.

O alta problema este scaderea traficului de clienti in zona, situatie inregistrata din cauza faptului ca zona nu este amenajata corect pentru a atrage trafic: nu sunt cafenele, restaurante sau alte puncte de atractie.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Calea Victoriei magazine lux, #Calea Victoriei magazine inchise , #stiri afaceri