Directorul Colterm a demisionat dupa dezvaluirile despre trecutul sau. Ce spune primarul Timisoarei despre aceasta situatie

Vineri, 12 Februarie 2021, ora 14:59
8460 citiri
Directorul Colterm a demisionat dupa dezvaluirile despre trecutul sau. Ce spune primarul Timisoarei despre aceasta situatie
Bogdan Nanu alaturi de primarul Dominic Fritz FOTO captura video

Directorul general al Colterm, compania care distribuie agentul termic in Timisoara, Bogdan Nanu, a demisionat. Decizia a venit dupa scandalul din ultimele zile legat de o condamnare pe care acesta o avusese in urma cu 20 de ani si de care a scapat in urma gratierii. Fapta de care era acuzat se refera la fraudarea unei companii cu actionariat german.

Primarul Dominic Fritz a afirmat, vineri, ca greselile pe care Nanu le-a facut in urma cu 20 de ani "au compromis tocmai increderea pe care a construit-o".

"L-am cunoscut pe Bogdan Nanu dupa ce am devenit primar, cand s-a oferit sa ajute in situatia incredibil de dificila pe care am gasit-o la Colterm.

Dominic Fritz explica de ce Timisul ramane singurul judet "pe rosu" la incidenta de COVID: "Este o problema ca in alte parti ale tarii ne mintim singuri"

Prestatia lui profesionala in ultimele luni a fost ireprosabila. A venit cu solutii atunci cand caldura in oras era sa se opreasca pentru ca Colterm nu a putut sa-si plateasca facturile.

A inceput procedura de concordat preventiv care ar putea sa salveze compania de la insolventa si faliment. A reusit sa recladeasca increderea creditorilor. Ii multumesc pentru asta", a declarat primarul Timisoarei, conform unui comunicat de presa citat de https://adevarul.ro/locale/timisoara/directorul-colterm-demisionat-dezvaluirile-despre-trecutul-sau-fritz-acuza-conspiratiesa-nu-naivi-1_60266af55163ec4271e9975f/index.html.

"Am aflat, cu aceeasi consternare ca si voi, din presa de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a platit pentru greselile lui si a invatat din ele. Dar, indiferent cat de profesionist si de buna credinta este, nu mai exista credibilitatea necesara pentru a fi la carma procesului de schimbare de care este nevoie.

Dominic Fritz, critici la adresa Guvernului: "Timisoara a devenit un "hotspot" pentru toata migratia spre Occident"

El este constient de asta. Tocmai pentru ca sunt atat de multe umbre si indoieli in jurul companiei Colterm, ea trebuie condusa de un profesionist deasupra oricaror umbre si indoieli", a mai declarat Fritz.

Dominic Fritz sustine ca dezvaluirile referitoare la trecutul lui Bogdan Nanu nu sunt intamplatoare si acuza o conspiratie.

"Nu este intamplator ca revelatiile au iesit la iveala tocmai acum"

Primarul Timisoarei a mai transmis celor "care incearca sa profite de aceasta situatie politic": "am un mesaj simplu: vom continua sa oprim robinetele de bani.

Sa nu fim naivi: nu este intamplator ca revelatiile au iesit la iveala tocmai cu o zi inainte sa propuna Bogdan Nanu consiliului de administratie desfiintarea a doua posturi de conducere. Urmeaza sa taiem robinetele de bani si evident ca rezistenta celor care au profitat pana acum este uriasa si brutal", a mai declarat Dominic Fritz.

"Daca pica Colterm, pica si Primaria Timisoara"

Pe de alta parte, Fritz a mai subliniat ca procesul de concordat declansat de Bogdan Nanu trebuie sa continue.

"Fara concordatul preventiv Colterm poate sa intre in orice zi in insolventa, situatie care ar afecta incalzirea si apa calda in 50.000 de gospodarii, spitalelor si scolilor din Timisoara.

Nicolae Robu, dupa ce Dominic Fritz a anuntat ca Primaria Timisoara are datorii de 120 milioane de lei: "Dovedeste ca nu intelege nimic din ce inseamna sa fii primar"

Municipiul Timisoara are datorii la Colterm de peste 160 milioane de lei. Daca Colterm intra in insolventa, conturile noastre pot fi blocate, ceea ce ar inseamna ca multe investitii si servicii publice s-ar opri. Daca pica Colterm, pica si Primaria Timisoara.

Iar asta nu voi permite si de aceea avem nevoie de acest concordat. Nu voi mai permite nici ca finantele Primariei Timisoara sa fie in continuare tinute ostatice de o singura companie in subordinea ei.

Daca Colterm reuseste sa incheie concordatul cu creditorii, va avea timp 3 ani pentru a gasi o cale spre profitabilitate", se mai arata in comunicatul de presa

Primarul a mai arata ca "in cazul in care consiliul de administratie al Colterm nu va implementa masurile de restructurare in conducerea Colterm si daca nu va continua demersurile pentru incheierea unui concordat, in buna credinta, nu voi ezita sa propun Consiliului Local dizolvarea imediata a consiliului de administratie".

"Am facut greseli manageriale, din naivitate, lipsa de experienta si, poate si din aroganta juvenila"

Bogdan Nanu a spus ca era prea tanar cand a primit functia si a platit pentru greseli.

"In urma cu peste 20 de ani, cand aveam 24 de ani, am avut prea devreme o functie de conducere unde am facut greseli manageriale, din naivitate, lipsa de experienta si, poate si din aroganta juvenila.

Primarul Dominic Fritz le cere imperativ lui Gheorghita si lui Voiculescu informatii despre campania de vaccinare: "Centrele nu trebuie sa devina spatii de muzeu"

Am platit si financiar si in fata legii, si am invatat din aceasta experienta. Inteleg de ce acest episod din trecutul meu starneste dezamagire si imi pare nespus de rau.

Desi nu ma defineste ca om si ca profesionist, cred ca lectia invatata la inceput de drum m-a ajutat sa urmaresc cu mai mare determinare si pasiune activitatea mea profesionala de 17 ani, in consultanta si managementul financiar.

Obiectivul meu principal ca director general este acela de a implementa concordatul preventiv, singura solutie viabila capabila sa scoata Colterm din pericolul de insolventa. M-am implicat pentru ca am convingerea ca pot sa ajut Colterm iar acest lucru o va dovedi doar timpul.

Nu fac parte din nici un grup de interese si nu urmaresc altceva decat misiunea care mi-a fost incredintata, aceea de redresare a companiei de termoficare timisorene", a transmis Bogdan Nanu, potrivit Pressalert.

Pana la numirea unui nou director general, compania Colterm va fi condusa de Emil Serpe, cel care a avut aceasta functie pana la venirea lui Bogdan Nanu.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#dominic Fridz, #Colterm, #Bogdan Nanu, #demisie , #stiri afaceri