Exploratist lanseaza Digital Stage, o suita completa de solutii pentru evenimente corporate digitale, dupa investitii de peste 100.000 euro

Comunicat de presa
Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 17:07
9534 citiri
Exploratist lanseaza Digital Stage, o suita completa de solutii pentru evenimente corporate digitale, dupa investitii de peste 100.000 euro

Exploratist, agentie locala de employee experience, a reusit anul trecut adaptarea businessului la noul context marcat de munca remote, digitalizand intregul portofoliu de servicii. Astfel, Exploratist lanseaza Digital Stage, o suita de solutii specifice unui eveniment corporate desfasurat in mediul online: tehnologie de ultima generatie si insight-uri UX pentru amplificarea interactiunii, statistici si rapoarte utile in evaluarea succesului. Investitiile in tehnologie si design au depasit 100.000 de euro, iar cea mai recenta achizitie este o platforma digitala dezvoltata de unul dintre jucatorii globali din industrie.

Distantarea sociala provocata de pandemia de COVID-19 a determinat companiile sa isi regandeasca strategiile de business si employee experience. Confruntate pentru prima data cu provocarile organizarii de evenimente online, multe dintre acestea au realizat ca este nevoie de mai mult decat de un laptop si o conexiune la internet pentru a tine angajatii si partenerii informati, implicati si motivati.

In acest context, Exporatist a dezvoltat o solutie integrata, care ofera companiilor posibilitatea sa organizeze in mediul digital evenimente corporate, conferinte, traininguri. Digital Stage propune o abordare bazata pe experienta utilizatorului: elementele vizuale si interactive ce pot fi personalizate pentru a mentine participantii conectati.

"Contextul actual ne-a afectat direct inca de la primele restrictii. 40% din business-ul nostru dinainte de pandemie era reprezentat de evenimente corporate offline. 2020 a fost pentru noi un an al adaptarii si reorientarii. Am pariat pe digitalizarea accelerata intr-un domeniu unde aceasta parea aproape imposibila - organizarea de evenimente corporate. In acest context, am accesat fondurile IMM Invest pentru a digitaliza portofoliul de servicii, iar astazi avem o suita completa de solutii digitale cu care putem implementa evenimente de orice dimensiune, inclusiv evenimente cu acoperire globala", a explicat Silviu Petran, Managing Director Exploratist.

Nevoia de solutii integrate pentru evenimente digitale - un "must" in corporate

Noua tehnologie achizitionata de Exploratist pentru organizarea evenimentelor in online ofera companiilor metoda optima pentru a mentine angajatii si partenerii de business conectati, intr-o perioada in care interactiunea directa este limitata.

"2020 a fost un an dificil pentru majoritatea companiilor. Am reusit sa ii tinem aproape pe clientii si partenerii nostri, iar feedbackul lor, impreuna cu tendintele pe care le observam in piata globala de evenimente, ne-au determinat sa lansam Digital Stage. Evenimentele mari vor mai ramane o perioada in online si era nevoie de o solutie tehnica si creativa care sa permita o rata mare de participare, elemente de engagement si, poate cel mai important, posibilitatea de a personaliza, din punct de vedere grafic, experientele participantilor. Solutia noastra, Digital Stage, ofera toate aceste lucruri", a declarat Silviu Petran.

Digital Stage - solutia pentru evenimente corporate cu buget optimizat cu cel putin 30%

Digital Stage, suita de solutii propusa de Exploratist, include partea de creatie, de la insight la concept, grafica si content video, pana la studiouri de transmisie pentru live streaming. Totul pe o platforma sigura, de ultima generatie ce asigura un nivel de engagement ridicat.

Interactiunea in timp real este integrata pe platforma prin functionalitati de tipul chat, instant polling, quizz-uri sau sesiuni de Q&A, De asemenea, Digital Stage include un modul de raportare avansat cu statistici pentru evaluarea succesului evenimentului virtual. In noul concept pot fi integrate experientele specifice unui eveniment de business - spatiu virtual dedicat interactiunii cu presa, agenda, camera virtuala cu resurse pentru prezentarile de business, after event party si networking.

De altfel, interactiunea intr-un mediu mai putin formal sau discutiile libere din pauzele unui eveniment sunt alte cateva dintre lucrurile care au lipsit in contextul pandemic. Exploratist le readuce online intr-o maniera personalizata, adaptata, astfel incat experienta sa fie completa. Sunt incluse aici concerte live, stand-up comedy, dar si interactiune prin chat, grupuri de discutii tematice, private sau de echipa etc.

Desi complexa si completa, suita de solutii propusa de Exploratist ofera si un avantaj din punct de vedere financiar, costurile organizarii fiind mai reduse cu cca. 30% in comparatie cu un eveniment offline similar.

Atunci cand transpui experientele offline in mediul online, bugetul total scade vizibil, pentru ca lipsesc, in proportie de 90%, toate costurile logistice asociate cu acest tip de eveniment, a mai precizat Silviu Petran.

Exploratist este agentie locala de employee experience care livreaza integrat servicii si produse de HR, marketing si digital menite sa acopere toate etapele parcurse de angajati intr-o organizatie, de la onboarding si L&D pana la comunicare interna, evenimente si programe de engagement.

Exploratist aduce de 10 ani oamenii mai aproape unii de ceilalti si de cultura organizatiilor. People first. Everyday.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#companii, #afaceri, #pandemie, #exploratist , #stiri afaceri