Gazprom: Este de dorit ca South Stream sa treaca prin Romania

Autor: Ana Ilie
Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 22:10
2194 citiri
Gazprom: Este de dorit ca South Stream sa treaca prin Romania

Gazprom a recunoscut fezabilitatea tranzitului gazoductului South Stream pe teritoriul Romaniei.

Conform unui comunicat al companiei, citat de Itar-Tass, Gazprom si compania romana Transgaz au incheiat studiul de fezabilitate pentru sectiunea romaneasca a conductei South Stream. Partile au recunoscut faptul ca este de dorit ca acest gazoduct sa treaca prin Romania.

Rusia furnizeaza gaze naturale Romaniei din anul 1979. In 2009, Gazprom a livrat 2,5 miliarde de metri cubi de gaze in Romania. Rusia si Romania au contracte de livrare de gaze naturale pana in anul 2030.

Este de asteptat ca cele doua guverne sa semneze acum o intelegere privind constructia unei sectiuni a gazoductului South Steam in Romania.

South Stream este un proiect comun intre Gazprom si grupul italian Eni S.p.A., care priveste transportul de gaze naturale din Rusia si Asia Centrala catre Europa. Va trece pe sub Marea Neagra, dinspre coasta rusa spre orasul bulgar Varna, unde se va desparti in doua segmente. Unul se va indrepta spre sud-vest, inspre Italia, iar celalalt spre nord-vest, spre Austria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#southstream, #southstream romania, #southstream gazprom romania , #stiri afaceri
Comentarii
Poza sanziana
sanziana
rank 5
Este de dorit sa-i faca pe romani dependenti de gazul lor
Poza Terente
Terente
rank 2