Cartel la biletele de film - Ce amenzi a dat Consiliul Concurentei

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 16:00
3403 citiri
Cartel la biletele de film - Ce amenzi a dat Consiliul Concurentei
Foto: Facebook/Hollywood Multiplex

Consiliul Concurentei a sanctionat Multiplex si Intercomfilm, companii de distributie de film, pentru ca acestea se intelesesera sa stabileasca impreuna pretul minim pentru un bilet la cinematograf.

Amenzile celor doua companii de distributie de film insumeaza 107.000 de lei (37.000 de euro), se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

"Atat SC Intercomfilm Distribution SRL, cat si SC Hollywood Multiplex Operations SRL au recunoscut faptele si, ca urmare, au beneficiat de reducerea cuantumului amenzilor, in conformitate cu dispozitiile legale", se arata in comunicat.

Consiliul Concurentei isi face platforma online pentru a primi sesizari de la cetateni

Astfel, compania SC Intercomfilm Distribution SRL a fost sanctionata cu 7.675 lei, iar SC Hollywood Multiplex Operations SRL cu 99.896 lei.

Ancheta in acest caz a fost deschisa in iunie 2013, cand Consiliul Concurentei a constatat ca cele doua companii incheiasera un acord, fixand pretul de revanzare. In contractul de exploatare filme incheiat intre acestea exista o clauza expresa, care prevedea ca "Pretul minim de intrare la spectacolele de cinema va fi stabilit de comun acord".

O intelegere intre un furnizor si un distribuitor pentru a stabili pretul la care urmeaza sa-si revanda produsele (resale price maintenance) reprezinta o practica anticoncurentiala, afirma Consiliul Concurentei.

In urma unei intelegeri de acest tip, consumatorii sunt afectati direct, neputand beneficia de preturi mai mici, deoarece distribuitorul nu poate reduce preturile sub cele stabilite cu furnizorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#cartel bilete film, #Hollywood Multiplex amenda consiliul concurentei, #Intercomfilm amenda consiliul concurentei, #stabilire pret film Hollywood Multiplex , #stiri afaceri
Comentarii
Poza cbucur
cbucur
rank 5
S-au prins si astia dupa vreo 20 de ani