Omul de afaceri Dan Adamescu, executat silit

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 10:28
3841 citiri
Omul de afaceri Dan Adamescu, executat silit

Omul de afaceri Dan Adamescu nu mai poate tranzactiona actiunile detinute la Unirea Shopping Center si la Astra Asigurari, deoarece cele doua companiile apar intr-un dosar de executare silita initiat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Actiunile detinute de The Nova Group Investments Romania, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, la Asigurare-Reasigurare Astra si la Unirea Shopping Center, au fost indisponibilizate in cadrul unui dosar de executare silita. Cele doua firme au informat Bursa de Valori Bucuresti cu privire la aceasta situatie, avand in vedere ca ele au fost cotate la bursa, scrie Adevarul.

Datele ajunse la BVB arata ca exista o mare dispoportie intre o creanta pretinsa in dosarul de executare silita si valoarea de piata a actiunilor pe care The Nova Group Investments le are la cele doua firme pe care le controleaza.

Conform primelor informatii, se pare ca toata procedura are loc in cadrul unui dosar in care AVAS a obtinut executarea silita. Tribunalul Bucuresti a pronuntat in 2006 o sentinta prin care AVAS a putut obliga Nova Group sa realizeze investitii de 58 milioane de lei la DMAI Unirea, in prezent Unirea Shopping Center. De asemenea, au fost stabilite penalitati de intarziere de 17,6 milioane lei.

Participatia de 74% detinuta de The Nova Group la Unirea Shopping Center valoreaza pe Bursa circa 44,4 milioane de euro, in timp ce pachetul de 72,68% detinut la Astra Asigurari este evaluat la circa 20 milioane de euro.

Tranzactiile cu actiuni Astra Asigurari si Unirea Shopping Center, suspendate

Reprezentantii Unirea Shopping Center si Astra Asigurari au informat inca de luni-seara Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ca detin "informatii privilegiate cu caracter strict confidential si care daca ar fi cunoscute public ar influenta in mod negativ pretul de tranzactionare al actiunilor". Acestia au solicitat suspendarea de la tranzactionare a acestora, iar conducerea BVB a acceptat cererea dispunand suspendarea actiunilor de la tranzactionare, conform Ziarul Financiar.

"Avand in vedere ca detinem informatii privilegiate, cu caracter strict confidential, si care daca ar fi cunoscute de public ar influenta in mod negativ pretul de tranzactionare al unei actiuni emise de societate, in scopul prevenirii folosirii acestor informatii inainte ca acestea sa devina publice, va solicitam suspendarea de la tranzactionare a actiunilor emise pe o perioada determinata, pana la clarificarea situatiei.

Mentionam ca informatiile detinute in prezent au legatura cu o procedura juridica recent initiata, despre care nu detinem date complete in vederea raportarii si informarii corecte a pietei de capital", se arata in cele doua solicitari.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Dan Adamescu, #executare silit, #Adamescu AVAS , #stiri afaceri