Penele de curent ii exaspereaza pe agentii economici

Vineri, 10 August 2012, ora 11:19
2039 citiri
Penele de curent ii exaspereaza pe agentii economici

In ultimele zile, alimentarea cu energie a consumatorilor din Bucuresti si judetul Ilfov a fost intrerupta de mai multe ori si pentru perioade mai lungi.

In unele cazuri, intreruperile au ajuns si la 48 de ore, fapt ce ii nemultumeste in special pe agentii economici care isi vad activitatea afectata.

Numarul celor care au reclamat intreruperi in furnizarea energiei electrice sau anomalii la instalatiile electrice interioare a crescut cu 50 la suta comparativ cu o zi normala, scrie Ziarul Financiar.

Prin contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, Enel s-a obligat sa investeasca 220 de milioane de euro in perioada 2009-2011.

"Cand stau si ma gandesc acum cat am investit in racordarea la reteaua electrica, cred mai bine ar fi fost sa imi iau un generator electric. Ca sa ma conectez la reteaua de curent electric am platit in urma cu cativa ani aproape 3 miliarde vechi (300.000 lei noi) pentru infrastructura.

Ulterior, pentru transformator, desi nu aveam consum zero, plateam 2.000 de lei lunar. Am fost la multi reprezentanti Enel pentru a ma lamuri de unde aceasta factura, dar nimeni nu mi-a explicat pe ce se bazeaza aceasta", a declarat Catalin Ungureanu, proprietarul companiei Inox Style din Ilfov, care produce decoratiuni din inox.

Un alt om de afaceri, Dragos Paval, director si actionar majoritar al companiei Dedeman, reclama la inceputul acestui an ca din cauza intarzierii Enel de-a racorda la reteaua de energie magazinul pe care il deschisese in Constanta a avut costuri suplimentare de ordinul zecilor de mii de euro.

Cu toate acestea, Enel arata ca anul trecut ca a modernizat complet 14 statii electrice dintre cele 40 de unitati aferente zonei Muntenia Sud, alte 19 statii erau aproape finalizate, iar 900 de transformatoare din Capitala urmau sa fie inlocuite cu altele care permit o reducere a pierderilor de energie electrica, potrivit Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#pene curent cauze Enel, #afaceri pana curent, #Enel investitii , #stiri afaceri