Romanii mananca anual 13.000 de tone de seminte

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 10:15
3390 citiri
Romanii mananca anual 13.000 de tone de seminte

Romanii mananca anual 13.000 de tone de seminte, tara noastra clasandu-se pe locul doi in lume, dupa Spania.

Iar daca consideram un pret de referinta de 2,5 lei pentru o punga, pretul mediu pentru un magazin, atunci valoarea consumului de astfel de produse se ridica la 50,5 milioane de euro.

"Semintele sunt snack-urile sarate cele mai apreciate de catre consumatori, fiind un snack cu o traditie indelungata in Romania. Acestea sunt consumate frecvent, de mai multe ori pe saptamana si sunt populare in randul consumatorilor de toate varstele si nivelele de educatie", a declarat Cristian Rey, general manager, Intersnack Romania, pentru Romania Libera.

Fie pe stadion, acasa sau in parc, romanul este un mare consumator de seminte. Criza nu a afectat consumul de astfel de produse, ci chiar l-a stimulat.

"Semintele reprezinta una dintre putinele categorii din piata de snackuri sarate care a crescut in 2010 fata de anul anterior. Cresterea provine din mutarea consumului de la semintele vrac la cele ambalate. O pondere importanta o au, de asemenea, strategiile companiilor active in piata, politicile lor de investitii si de branduri, care vor continua sa influenteze evolutia pietei", a mai precizat Cristian Rey.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#seminte floarea soarelui, #seminte dovleac, #seminte consum, #seminte Romania , #stiri afaceri