S-au anuntat concurentii pentru sefia Consiliului Concurentei - cine intra in lupta

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 22:26
2063 citiri
S-au anuntat concurentii pentru sefia Consiliului Concurentei - cine intra in lupta
Foto: ghidulbacaului.ro

Bogdan Chiritoiu, actualul presedinte al Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, fost sef al institutiei, si deputatul PSD Daniel Barbulescu si-au depus candidatura la functia de presedinte al autoritatii de concurenta.

In total, un numar de 17 candidaturi au fost admise de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, in urma cercetarii efectuate de Comisia de verificare a candidaturilor din punct de vedere al conditiilor de numire prevazute de Legea concurentei, potrivit unui anunt publicat pe site-ul autoritatii.

Pentru pozitia de presedinte al Consiliului au fost depuse trei candidaturi, respectiv Bogdan Chiritoiu, Gheorghe Oprescu, predecesorul lui Chiritoiu la sefia institutiei, si Daniel Barbulescu, deputat PSD, potrivit unuor surse apropiate procesului de selectie.

Cele 17 candidaturi vizeaza un post de presedinte, doua de vicepresedinte si doua de consilieri de concurenta. Plenul Consiliului Concurentei are sapte membri, din care cinci pozitii sunt vacante.

Potrivit surselor citate, Oprescu si Barbulescu si-au depus candidaturile si pentru alte pozitii decat cea de presedinte.

Pentru posturile de vicepresedinte si consilieri de concurenta, printre candidati se numara mai multe persoane care lucreaza sau au mai lucrat in Consiliul Concurentei,

Acesta este cazul lui Alexe Gavrila, fost vicepresedinte in Consiliul Concurentei, al lui Adrian Dodita, inspector de concurenta, al lui Nicolae Serdin, inspector de concurenta, si al lui Dragos Vasile, membru in plenul Consiliului.

Un alt candidat este Bogdan Chetreanu, fost comisar in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Toti cei 17 candidati vor fi intervievati de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, iar lista celor declarati calificati va fi transmisa Guvernului. Lista avizata de Guvern va fi transmisa in Parlament, iar candidatii vor fi audiati de comisiile de specialitate.

Dupa audierea in Parlament, lista finala va fi transmisa catre presedintele tarii, care va da avizul final.

Mandatul de cinci ani al lui Bogdan Chiritoiu in fruntea Consiliului Concurentei s-a incheiat in luna mai, el asigurand conducerea institutiei pana la numirea unui nou sef.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Bogdan Chiritoiu candidatura Consiliu Concurenta, #concurs presedinte Consiliu Concurenta , #stiri afaceri