Sauditii nu mai fac bani din petrol. Se reprofileaza pe IT

Luni, 09 Martie 2015, ora 14:34
3686 citiri
Sauditii nu mai fac bani din petrol. Se reprofileaza pe IT
Foto: Team Building Incentive

Emiratele Arabe Unite nu se mai bazeaza atat de mult pe rolul petrolului in economia tarii. O demonstreaza atat decizia luata de conducerea statului de a declara anul 2015 "anul inovatiei", ca semn al aspiratiei statelor din Golful Persic de a-si diversifica economia, cat si sustinerea aratata pentru startup-urile din sectorul tehnologic.

Farah Al Qaissieh este in timpul zilei functionar public in cadrul unei agentii guvernamentale din Abu Dhabi, iar noaptea intra in pielea de director executiv al companiei sale, Xenia.

Tanara de 25 de ani a ajuns in postura de antreprenor dupa ce a castigat un concurs de idei initiat de guvernul local, beneficiind de spatiu pus la dispozitie gratuit timp de doi ani, cursuri de dezvoltare a unei afaceri, gratuitate la infiintarea firmei si asistenta din partea dezvoltatorilor de aplicatii, arata un reportaj al agentiei Bloomberg.

Teama de esec

Aplicatia de mobil Discover Dhabi, dezvoltata de firma creata de Farah Al Qaissieh, va fi lansata... citeste mai departe despre "Sauditii nu mai fac bani din petrol. Se reprofileaza pe IT" pe Business24.ro

#startup Orientul Mijlociu, #afaceri Emiratele Arabe Unite, #investitii dezvoltare tehnologica, #somaj state Golf Persic , #stiri afaceri