Un miliardar chinez plateste americani saraci sa ia masa cu el

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 16:13
3410 citiri
Un miliardar chinez plateste americani saraci sa ia masa cu el

Miliardarul chinez Chen Guangbiao, care a facut avere in industria reciclarii, insa este cunoscut in special pentru actiunile sale filantropice grandioase, invita 1.000 de americani saraci sa ia masa cu el, la New York.

De asemenea, Chen le va oferi oaspetilor sai cate 300 de dolari.

Intr-un anunt publicat pe o pagina intreaga in The New York Times la inceputul saptamanii, in engleza si in chineza, Chen afirma ca dejunul reprezinta o continuare a planului sau de "umple lumea cu dragoste", prin caritate, scrie South China Morning Post.

Totodata, miliardarul chinez, care a incercat fara succes sa cumpere la inceputul acestui an The New York Times, isi exprima in anunt opiniile cu privire la compatriotii sai instariti si spera ca americanii sa realizeze ca nu toti chinezii bogati sunt innebuniti dupa achizitii de lux.

"Vreau sa raspandesc in SUA mesajul ca exista filantropi in China. In acelasi timp, exista multi miliardari chinezi, insa cea mai mare parte dintre ei si-au facut averea din speculatii si complotand cu oficialii guvernamentali, distrugand mediul. Incerc sa ii stimulez sa faca bine", a explicat Chen pentru South China Morning Post.

El va colabora cu o cunoscuta ogranizatie caritabila din SUA pentru organizarea evenimentului din New York. Americanii defavorizati sunt invitati pe 25 iunie la un restaurant din Central Park, unde Chen va canta We are the world in engleza.

Pana acum, peste 250 de oameni au raspuns invitatiei, iar miliardarul se asteapta ca cele 1.000 de locuri sa fie ocupate in cateva zile.

Chen estimeaza ca aceasta campanie il ca costa cel putin 1 milion de dolari.

"Filantropii americani au facut donatii in China in urma dezastrelor (naturale). Noi de ce nu ii putem ajuta pe cei saraci din SUA? Acest lucru va intari, de asemenea, legaturile sino-americane", le-a raspuns Chen celor care il critica pentru ca nu ii ajuta mai intai pe nevoiasii din tara lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#miliardar chinez americani saraci, #chinez caritate SUA , #stiri afaceri