Aglomerație mare la granițele României. Poliția de Frontieră anunță suplimentarea punctelor de control

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 12:36
1953 citiri
Aglomerație mare la granițele României. Poliția de Frontieră anunță suplimentarea punctelor de control
Se intensifică controalel la graniță FOTO: Poliția de frontieră

Autoritățile se așteaptă la un trafic intens în punctele de frontieră în această perioadă, având în vedere că mulţi cetăţeni români, aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc acasă alături de familie.

Poliția de frontieră a dispus măsuri suplimentare, astfel încât să se asigure un control operativ în toate punctele de frontieră deschise traficului internaţional.

Vor fi suplimentate arterele de control la vamă

La nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră a fost suplimentat numărul poliţiştilor planificaţi la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

În contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

La graniţa cu Ungaria şi Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri şi bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent).

În această perioadă, echipe din cadrul I.G.P.F. se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităţilor operative.

12 puncte de trecere la granița cu Ungaria

Pentru perioada următoare sunt preconizate creşteri ale valorilor de trafic, sens în care recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.

Poliția de frontieră anunță că la graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internaţional după cum urmează:

  • pe raza județului Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu și P.T.F. Vărşand,

  • pe raza județului Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borș, P.T.F. Borș II, P.T.F. Valea lui Mihai și P.T.F. Săcuieni,

  • pe raza județului Satu Mare: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni,

p

  • e raza județului Timiș: P.T.F. Cenad.

Autoritățile recomandă participanţilor la trafic să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie din statele de destinaţie şi din cele tranzitate şi să pregătească din timp documentele de călătorie.

Informaţii privind situaţia traficului prin punctele de trecere se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#aglomeratie frontiera, #sarbatori iarna, #trafic vami, #suplimentare artere control, #frontiera cu ungaria , #frontiera
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5