Parlamentarii le-au pus gând rău vecinilor agresivi. A fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie

Marti, 28 Mai 2024, ora 16:03
2158 citiri
Parlamentarii le-au pus gând rău vecinilor agresivi. A fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis FOTO: Facebook/ Alfred Simionis

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a anunţat marți, 28 mai, că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe familii de romi le-au avut de-a lungul timpului cu cetăţeni din Timişoara, pentru a-i determina pe aceştia să plece din imobile sau să le vândă lor apartamentele.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor spune că această iniţiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timişoara le-au avut şi era necesar să intervină pentru a stopa aceste abuzuri.

„Ordin de restricţie împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele timişorenilor! Am adoptat astăzi (marţi - n.r.) în Camera Deputaţilor o modificare a Codului Penal prin care se va putea institui ordin de restricţie persoanelor care îşi agresează fizic sau verbal vecinii. Această iniţiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timişoara le-au avut şi era necesar să intervenim pentru a stopa aceste abuzuri şi pentru protecţia oamenilor”, a transmis Alfred Simonis, într-un comunicat de presă.

Simonis a făcut referire la familiile de romi din Timişoara care îşi terorizează vecinii.

„Ştim cu toţii ceea ce s-a întâmplat atâţia ani în Timişoara, unde mai multe clanuri au constrâns locuitorii anumitor imobile să îşi vândă locuinţele la preţuri derizorii. Mulţi timişoreni au fost, şi încă sunt, de-a dreptul terorizaţi de vecinii lor, sunt constrânşi prin metode incredibile să îşi vândă casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi se poate începe urmărire penală asupra acestora. După ce această lege va intra în vigoare, lucrurile trebuie să intre pe un făgaş normal şi astfel de fapte să nu se mai petreacă, iar, în cazul în care astfel de abuzuri mai au loc, instituţiile statului au cadrul legislativ necesar pentru a lua măsuri ferme împotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizează cetăţeni de bună credinţă”, a precizat Simonis.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis că în perioada următoare va identifica şi alte acte normative care pot fi modificate pentru a-i proteja pe cei abuzaţi.

„Este un prim demers în acest sens, iar în perioada următoare, în măsura în care vom identifica şi alte acte normative pe care trebuie să le modificăm, o vom face pentru a asigura o protecţie şi mai mare a celor abuzaţi de clanurile amintite”, a adăugat Simonis.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a făcut publice imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum mai mulţi cetăţeni de etnie romă terorizează o familie din Timişoara. Edilul a făcut apel la instituţiile statului pentru a stopa acest fenomen.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, anunţa, luni, un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează vecinii, astfel încât să îi să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau. El preciza că se poate institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi se incriminează fapta de terorizare.

Un nou caz „Caracal”. De ce au eșuat din nou polițiștii. Avocat: „Murim cu legea în mână!”
Un nou caz „Caracal”. De ce au eșuat din nou polițiștii. Avocat: „Murim cu legea în mână!”
Cazul „Caracal”, cu Gheorghe Dincă în rol negativ, a provocat un mare scandal la nivel național. Au picat din funcție mai mulți miniștri și oficiali ai statului, s-au întocmit comisii...
Momentul în care tramvaiul lovește copila de 12 ani, din Timișoara, surprins de camerele de supraveghere VIDEO
Momentul în care tramvaiul lovește copila de 12 ani, din Timișoara, surprins de camerele de supraveghere VIDEO
O fată de 12 ani a fost lovită de un tramvai în Timișoara, incidentul fiind surprins de o cameră de supraveghere. Adolescenta se grăbea să traverseze strada pe culoarea roșie a semaforului,...
#agresiune fizica, #agresiune verbala, #vecini, #lege, #ordin restrictie, #alfred simionis, #Timisoara, #clanuri , #stiri politice
  1. Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
  2. Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
  3. Schimbare la 180 de grade. Cum s-a modificat discursul lui Klaus Iohannis despre PSD. Politolog: „Nu a spus niciodată ceva din capul lui”
  4. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  5. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
  6. Un nou candidat la prezidențiale își face apariția. „Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”
  7. Un nou protest pentru renumărarea voturilor de pe 9 iunie, organizat în Piața Victoriei. Ce transmit organizatorii participanților
  8. Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
  9. Mircea Geoană, discurs cu iz electoral: ”România are nevoie să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate”
  10. George Simion, despre candidatura pentru funcția de președinte al României: „Am făcut multe greşeli, dar am fost capabil să ajung până aici”