Un bărbat de 52 de ani și-a lovit un consătean pentru un leu. Gestul i-a fost fatal victimei

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 10:04
2354 citiri
Un bărbat de 52 de ani și-a lovit un consătean pentru un leu. Gestul i-a fost fatal victimei
Agresorul și-a recunoscut cu întârziere fapta FOTO / pexels

Un bărbat de 52 de ani, din Galați, a ajuns la închisoare pentru un leu. El și-a lovit un consătean că nu i-a dat rest un leu, iar lovitura i-a fost fatală victimei deoarece în cădere s-a lovit puternic la cap.

Tribunalul Galați l-a condamnat în 27.12.2022 pe Ionel Buzenche, un bărbat de 52 de ani, la 5 ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, scrie adevarul.

Bărbat are de plătit daune morale de 15.000 de lei unei rude a victimei. Decizia instanței nu este definitivă.

În vară, pe 16 iulie, gălățeanul de 52 de ani consumase aproape doi litri de alcool și s-a dus la un bar din localitatea Băleni, unde s-a întâlnit cu victima, și ea în stare de ebrietate. Buzenche i-a dat o bancnotă de 5 lei ca să cumpere o bere ce costa 4 lei. Bărbatul care a murit a cumpărat berea și i-a dat-o, dar a refuzat să îi restituie restul de un leu.

Așa a început cearta. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale barului arată asta. Buzenche s-a dus apoi la bar, a băut un pahar cu tărie, iar apoi i-a aplicat victimei o lovitură de pumn în zona bărbiei. Ea s-a dezechilibrat, a căzut pe spate și în cădere s-a lovit puternic în zona capului.

Agresorul l-a mai lovit cu piciorul în zona coastelor. Victima a fost dusă la spital, unde a murit trei zile mai târziu, mai scrie sursa citată.

În fața anchetatorilor, bărbatul de 52 de ani nu a recunoscut că a lovit victima cu pumnul, ci doar a împins-o. Dar, în fața judecătorului, a revenit asupra celor declarate inițial și a cerut să fie judecat în baza procedurii simplificate a judecății pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

„Raportat la circumstanțele reale și persoanele ale inculpatului, instanţa apreciază că stabilirea unei pedepse cu închisoarea pentru infracțiunea comisă, situată peste minimul special prevăzut de lege, va fi în măsură să conducă la reeducarea şi sancţionarea acestuia”, este concluzia instanței de judecată, care reținuse că anterior agresorul fusese condamnat pentru omor calificat.

#agresiune, #bataie, #barbat, #un leu, #rest, #victima, #agresor, #Galati , #agresiune