Un fost polițist și-a salvat părinții din mâinile unui hoț. Cum a încercat agresorul să afle de la bărâni unde sunt banii

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 16:43
2774 citiri
Un fost polițist și-a salvat părinții din mâinile unui hoț. Cum a încercat agresorul să afle de la bărâni unde sunt banii
Un fost polițist și-a salvat părinții din mâinile unui hoț FOTO https://www.observatorulph.ro/

Doi bătrâni din oraşul Vălenii de Munte au fost agresați fizic de un tânăr, pentru a-i spune unde țin banii pe care-i au în casă. Din fericire, agresorul a fost surprins de către fiul victimelor, fost poliţist, care a oprit tâlhăria și a sunat la 112.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii de la Vălenii de Munte au fost sesizaţi, vineri, 14 iunie, de către un poliţist recent pensionat despre faptul că a surprins în curtea părinţilor săi o persoană necunoscută, care îi agresa şi le solicita sumele de bani deţinute.

"În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a reieşit faptul că, în cursul lunii iunie a.c., un bărbat, de 82 de ani, din oraşul Vălenii din Munte după, ce ar fi accesat un link de pe internet ar fi fost contactat telefonic de către o femeie, care l-ar fi îndrumat să depună o sumă de bani într-un cont. Bărbatul a depus banii şi, ulterior, în cadrul unei alte discuţii purtate cu aceasta, i-ar fi relatat despre faptul că deţine 50.000 de euro în casă", arată sursa citată.

Vineri, 14 iunie, în jurul orei 11,00, un fost poliţist a surprins un tânăr de 18 ani, care îi agresa fizic părinţii, un bărbat de 82 şi o femeie de 77 de ani, solicitându-le sumele de bani deţinute.

"La scurt timp, în sprijinul fostului coleg au sosit poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, care l-au imobilizat şi încătuşat pe tânărul în cauză. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun", mai menţionează IJP.

În acest context, poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor asupra creşterii numărului de tentative de fraudă online şi solicitări de informaţii financiare de către persoane necunoscute şi le recomandă să nu acceseze linkuri suspecte, să nu ofere informaţii personale prin telefon, email sau mesaje text, chiar dacă persoana care îi contactează pretinde a fi de la o instituţie cunoscută, să contacteze direct instituţia respectivă folosind datele de contact oficiale pentru a verifica autenticitatea solicitării, să informeze persoanele din cercul lor de apropiaţi despre aceste riscuri şi să îi încurajeze să urmeze aceleaşi măsuri de precauţie.

"În cazul în care suspectaţi că aţi fost victima unei tentative de fraudă sau dacă aţi furnizat din greşeală informaţii financiare unor persoane necunoscute, contactaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie", transmite IJP.

Denis Drăguș nu și-a invitat părinții la nuntă. Interviu devastator: ”E o tortură, e ca o pedeapsă cu moartea! A intervenit fata asta...”
Denis Drăguș nu și-a invitat părinții la nuntă. Interviu devastator: ”E o tortură, e ca o pedeapsă cu moartea! A intervenit fata asta...”
Atacantul Denis Drăguş şi soţia sa Vanessa s-au cununat religios, miercuri, în ziua în care a avut loc şi botezul fetiţei lor, Derya. De la eveniment au lipsit însă părinții...
Profesorul care îi acuză pe părinți că nu se mai implică în educarea copiilor: cui au pasat sarcinile. "Explică foarte multe. Sunt în casă, dar interacționează doar la mese"
Profesorul care îi acuză pe părinți că nu se mai implică în educarea copiilor: cui au pasat sarcinile. "Explică foarte multe. Sunt în casă, dar interacționează doar la mese"
Există foarte multe stiluri diferite de creștere și educare a copiilor în prezent, iar profesorii au un loc în primul rând la toate acestea. Unele sunt benefice și inovatoare, în timp ce...
#agresiune, #fost politist, #salvare, #parinti, #hot, #Valenii de Munte , #agresiune
  1. Ce ar putea urma în SUA, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. ”Confirmă alegătorilor ideea că ceva este fundamental greşit”
  2. Accident grav pe DN1. Șoferul s-a lovit de capul podului. Doi adulţi şi un minor au fost răniți
  3. ANPC a închis toate restaurantele insalubre verificate pe litoral. Unii patroni au sărit la scandal: „Agresivitate față de echipele de control”
  4. Zile „de foc” în România. ANM anunță un nou record de temperatură. Cât va mai dura valul de căldură
  5. Americanii au reconstituit scena atacului armat împotriva lui Donald Trump. Cum s-a petrecut totul în realitate FOTO
  6. Un fost maior KGB sugerează cine ar fi în spatele tentativei de asasinat asupra lui Trump. ”Cum pot vorbi despre pantof?” VIDEO
  7. Victime ale caniculei. Trei persoane, care nu fac parte din categoria „vârstnicilor”, răpuse de temperaturile ridicate. Avertismentul medicilor
  8. Măsuri speciale în contextul caniculei. Anunț de ultimă oră despre ocuparea posturilor în învăţământul preuniversitar
  9. Germania „fierbe”. Atac violent soldat cu patru victime într-o zonă considerată „liniștită”
  10. Decizie majoră pentru avocata care a lovit intenționat cu mașina un motociclist. Hotărârea ICCJ