Suplimentul alimentar care reduce agresivitatea. Ce ar trebui să știe părinții care au copii violenți

Luni, 17 Iunie 2024, ora 20:35
14152 citiri
Suplimentul alimentar care reduce agresivitatea. Ce ar trebui să știe părinții care au copii violenți
Copii care aleargă FOTO Pixabay

Acizii grași, disponibili sub formă de suplimente alimentare sub formă de capsule de ulei de pește și despre care se crede că ajută la bunăstarea mentală și fizică, ar putea, de asemenea, să reducă agresivitatea, potrivit unui nou studiu.

Aceste descoperiri nu au apărut din senin: omega-3 a fost asociat anterior cu prevenirea schizofreniei, în timp ce se crede că agresivitatea și comportamentul antisocial provin în parte din lipsa de nutriție. Ceea ce mâncăm poate influența chimia creierului nostru.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania s-au bazat pe studii anterioare, mai mici, privind efectele suplimentării cu omega-3 asupra agresivității. Meta-analiza lor a cercetat 29 de studii controlate aleatorii pe un total de 3.918 participanți.

În toate studiile, s-a constatat un efect modest, dar vizibil, pe termen scurt, care s-a tradus printr-o reducere de până la 28% a agresivității, în funcție de mai multe variabile diferite (inclusiv vârsta, sexul, diagnosticul medical, precum și durata și doza de tratament).

"Cred că a sosit momentul să se implementeze suplimentarea cu omega-3 pentru a reduce agresivitatea, indiferent dacă mediul este comunitatea, clinica sau sistemul de justiție penală", spune neurocriminologul Adrian Raine.

Studiile incluse în studiu, desfășurate între 1996 și 2024, au avut o durată medie de 16 săptămâni. Acestea au acoperit o varietate de date demografice, de la copii cu vârsta de până la 16 ani până la persoane în vârstă de 50-60 de ani.

Mai mult, reducerile de agresivitate au inclus atât agresivitatea reactivă (ca răspuns la provocare), cât și agresivitatea proactivă (comportament planificat în avans). Înainte de acest studiu, nu era clar dacă omega-3 ar putea ajuta în cazul acestor tipuri diferite de agresivitate.

Ce ar trebui știe părinții care au copii agresivi

Deși vor fi necesare studii mai ample pe perioade mai lungi de timp pentru a stabili în continuare această relație, aceasta contribuie la înțelegerea noastră cu privire la modul în care pastilele de ulei de pește și omega-3 din acestea ar putea fi benefice pentru creier.

"Cel puțin, părinții care caută tratament pentru un copil agresiv ar trebui să știe că, pe lângă orice alt tratament pe care îl primește copilul lor, o porție sau două de pește în plus în fiecare săptămână ar putea fi de ajutor", spune Raine.

Cercetătorii cred că ceva din modul în care omega-3 reduce inflamația și menține procesele vitale ale creierului în funcțiune ar putea contribui la reglarea agresivității. Există încă o mulțime de întrebări fără răspuns, dar echipa sugerează că există suficiente dovezi pentru a cerceta acest aspect în continuare.

Adăugați studiile care arată că medicamentele derivate din uleiul de pește pot ajuta la reducerea riscului de atacuri de cord fatale, accidente vasculare cerebrale și alte probleme de sănătate cardiacă și se pare că există o mulțime de avantaje în adăugarea de omega-3 în dieta dumneavoastră, scrie sciencealert.com.

"Nu este un glonț magic"

"Omega-3 nu este un glonț magic care va rezolva complet problema violenței în societate", spune Raine.

"Dar poate ajuta? Pe baza acestor constatări, credem cu tărie că poate și ar trebui să începem să acționăm pe baza noilor cunoștințe pe care le avem."

Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Absența lui Klaus Iohannis de la dineul şefilor de stat ale ţărilor membre NATO i-a deranjat pe cei de la USR, care au cerut miercuri, 17 iulie, ca președintele să explice public, fără...
Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
Președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea prin care prosumatorii erau obligați să achiziționeze baterii pentru stocarea energiei. Șeful statului le-a cerut parlamentarilor să...
#agresivitate, #reducere, #omega 3, #tratament, #parinti, #copii, #violenta , #stiri sanatate
  1. Ce haine n-ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat
  2. Cum să slăbești fără să faci nimic. Cel mai simplu truc, nimeni nu știa
  3. Vacanța în Grecia cu mașina poate costa scump șoferii. Codul rutier este foarte dur, iar polițiștii nu stau la discuții. Amenzile și contravențiile care te lasă fără permis
  4. La ce pericole te expui dacă nu folosești cremă cu factor de protecție solară când mergi la plajă
  5. Doi pacienți dependenți de dializă au primit șansa de a duce o viață normală. Au fost salvați de un cadru medical aflat în moarte cerebrală
  6. De ce abilități ai nevoie pentru a juca la cazinou?
  7. Ce cantitate de fructe și legume trebuie să consumi zilnic
  8. Adele anunță că va lua o „pauză mare” de la muzică. „Sunt bătrână şi morocănoasă acum”
  9. Un nou test care depistează cu 5 ani înainte apariția bolii Alzheimer. ”Sunt necesare urgent modele de predicţie mai bune”
  10. Horoscop zilnic. Miercuri, 17 iulie. Zodia care va primi o sumă de bani