AIG vrea mai multi bani de la stat

Marti, 24 Februarie 2009, ora 17:13
1082 citiri
AIG vrea mai multi bani de la stat
Reuters

AIG (American International Group) cere si mai multi bani de la guvernul american, asteptandu-se la pierderi de 60 de miliarde de dolari pentru ultimul sfert din 2008, cele mai mari pierderi trimestriale inregistrate vreodata de o companie.

Pierderile le-ar depasi pe cele inregistrate de Time Warner in 2002, de 54 de miliarde de dolari, si pe cele inregistrate chiar de AIG, in al treilea sfert de anul trecut, de 24,5 miliarde de dolari, scrie Reuters. In acea perioada, asiguratorul a primit un pachet de 150 de miliarde de dolari, din partea statului, pentru a fi salvata de la faliment.

Potrivit unor surse apropiate de companie, AIG este in discutii cu statul pentru primirea unui pachet de sprijin financiar. In cazul in care discutiile esueaza, compania se pregateste sa declarare falimentul, potrivit firmei de avocatura care se ocupa de AIG, Weil, Gotshal & Manges, citata de CNBC.

Pe de alta parte, Weil Gotshal a declarat pentru Reuters ca firma nu intentioneaza sa declare faliment.

Trezoreria americana nu a facut inca declaratii in legatura cu acest caz.

Actiunile AIG au scazut cu un cent pe bursa din New York, ajungand la pretul de 53 de centi per actiune.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#AIG, #faliment, #pachet de sprjin , #faliment
Comentarii