Raiffeisen Bank va distribui pensii private AIG

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 13:03
2419 citiri
Raiffeisen Bank va distribui pensii private AIG

Administratorul de fonduri de pensii private AIG Fond de Pensii a incheiat un parteneriat cu a treia banca dupa active de pe piata romaneasca, Raiffeisen Bank Romania, in urma caruia aceasta va distribui prin unitatile sale pensiile private obligatorii ale AIG.

Raiffeisen Bank Romania are o retea de peste 360 de sucursale si agentii. Banca este de altfel si banca-depozitar pentru fondul de pensii obligatorii (pilonul II) AIG, administrat de AIG Fond de Pensii. Cele doua companii vor colabora pe cele doua planuri incepand de pe 17 septembrie - data la care va incepe atragerea de clienti pe piata pensiilor private obligatorii.

"Dorim sa oferim clientilor nostri un serviciu in plus in locatiile noatre si posibilitatea de a opta pentru un fond de pensii administrat de o companie puternica si cu experienta vasta in domeniu", a declarat presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.

Fondul de pensii pe pilonul II, administrat de AIG, are un grad moderat de risc, cu investitii in proportie de 70% in obligatiuni guvernamentale si neguvernamentale, titluri de stat si certificate de trezorerie. O cincime din active vor fi plasate in actiuni tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania sau din tari UE sau din Spatiul Economic European (SEE).

Restul de 10% dintre active vor fi investite in obligatiuni municipale emise in tari din SEE si in valori mobiliare din tari din afara acestuia. "Parteneriatul ne asigura cea mai puternica pozitie pe piata, privind distributia pensiilor private prin intermediul institutiilor financiare", a spus directorul general AIG Fond de Pensii, Mihai Coca-Cozma.

AIG Fond de Pensii are ca actionar majoritar compania AIG LIfe Asigurari Romania, detinuta de American Life Insurance Company (ALICO), membru American International Group (AIG). Grupul Raiffeisen Bank activeaza direct pe piata romaneasca a pensiilor private doar pe pilonul III (pensii facultative), prin divizia de administrare de active, Raiffeisen Asset Management.

George Simion aduce acuzații de ”poliție politică”. Sute de membri AUR ar fi fost citaţi la Parchet VIDEO
George Simion aduce acuzații de ”poliție politică”. Sute de membri AUR ar fi fost citaţi la Parchet VIDEO
Președintele AUR, George Simion, acuză statul de poliție politică, susținând că sute de membri și simpatizanți ai partidului au fost citați la Poliție și la Parchet. Simion este de...
Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
Băsescu, despre postul de comisar european ce îi revine României: ”Va decide Ciolacu. Nu cred că va sta să negocieze”
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că în problema propunerii de comisar european, actualul premier, Marcel Ciolacu, va decide, fără a „sta pre mult să...
  1. Tragedie imensă pe mare. 39 de migranți au murit pe o barcă mistuită de flăcări. Cum a fost provocat incendiul
  2. 18 persoane implicate într-un accident în lanț produs pe A2, spre litoral. Unde a fost deviată circulația
  3. Urmărire ca în filme în Sectorul 5 al Capitalei. Șofer încătușat după ce a acroșat cu mașina un echipaj de poliție
  4. Grecia, preferată de europeni, deși mai scumpă. Cele mai mari creșteri de cheltuieli în turism din Uniunea Europeană
  5. O categorie de israelieni care refuză să lupte în armată vor fi convocați pentru recrutare. Tensiuni în guvernul lui Netanyahu
  6. Un copil și doi adulți au murit în urma unui atac rusesc cu rachetă, în parcul unui oraș din sudul Ucrainei
  7. Alertă în Argeș după ce un cioban a fost mușcat de un urs agresiv. Animalul este căutat în zonă
  8. Viața fostei deputate ucrainence împușcată în cap nu a putut fi salvată. Irina Farion era o apărătoare a limbii ucrainene
  9. Ziua Aviaţiei: Aeronave F-16 ale forţelor române şi F-18 din Finlanda survolează Capitala
  10. Accident în lanț în Hunedoara. Un bărbat a fost grav rănit după ce a intrat cu mașina pe contrasens