AIG ar putea desfiinta divizia de leasing de avioane

Joi, 04 Iunie 2009, ora 15:14
1019 citiri
AIG ar putea desfiinta divizia de leasing de avioane
Foto: Museum of Flight

AIG, asiguratorul american controlat de guvernul american, ia in considerare defiintarea companiei de leasing al avioanelor, International Lease Finance Corp (ILFC), daca nu reuseste sa o vanda in intregime.

AIG negociaza, in acest moment, cu trei fonduri de investitii, pentru vanzarea ILFC, o companie profitabila, in ciuda prabusirii AIG, si client mare al Boeing si Airbus, relateaza Financial Times.

Totusi, procesul s-a incetinit in ultimele saptamani, potentialii cumparatori dorindu-si o contributie mai generoasa din partea Federal Reserve (banca centrala americana), care, impreuna cu Trezoreria, detin 80 de procente din AIG.

Daca va fi desfiintata ILFC, operatorii aerieni vor ramane fara una dintre cele mai mari companii de leasing de avioane, flota sa de peste 1.000 de avioane urmand a fi impartita.

Federal Reserve s-a aratat dispusa, in aprilie, sa furnizeze aproximativ cinci miliarde de dolari, insa potentialii cumparatori au spus ca aceasta suma nu ar fi indeajuns pentru a refinanta datoriile.

Surse familiare cu aceasta afacere au declarat ca Fed, cel mai probabil, nu va majora suma. Reprezentantii AIG sunt de parere ca ILFC si-ar putea spori capitalul prin intermediul unor imprumuturi bancar. Pentru urmatorii ani, compania de leasing ar avea nevoie de 9 - 13 miliarde de dolari.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#International Lease Corp, #desfiintare ILFC AIG, #AIG desfiinteaza ILFC , #stiri AIG