Fostul CEO al AIG vrea sa-si pastreze marturia confidentiala

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 08:31
976 citiri
Fostul CEO al AIG vrea sa-si pastreze marturia confidentiala
Foto: Reuters

Fostul director executiv al American International Group (AIG), Maurice Greenberg, incearca sa interzica autoritatilor sa faca publica marturia sa in cadrul procesului in care este acuzat de frauda.

Incercarea lui Greenberg de a mentine confidentialitatea marturii sale este vazuta drept un ultim efort de a-si reabilita numele, chiar daca institutia financiara pe care a condus-o se lupta sa supravietuiasca, folosind banii contribuabililor, scrie Reuters.

In 2005, Procurorul General Eliot Spitzer a dat in judecata AIG, acuzandu-l pe Greenberg, acum in varsta de 83 de ani, de manipularea rezultatelor financiare si frauda.

Intr-o motiune depusa la tribunalul din Manhattan pe 20 ianuarie, Greenberg cerea ca marturia sa, in timpul careia invoca al cincilea amendament din Constitutia americana, pentru a nu se incrimina, sa raman confidentiala. Motivul invocat este faptul ca marturia facea referire la documente confidentiale ale companiei pe care o conducea.

Motiunea cere un ordin de restrictie impotriva actualului Procuror General al New York-ului, Andrew Cuomo, care doreste sa faca publice informatiile din marturie.

De asemenea, mentioneaza faptul ca Greenberg a refuzat sa raspunda intrebarilor despre rolul pe care l-a jucat in tranzactia dintre AIG si General Re Corp, detinuta de Berkshire Hathaway, care a crescut artificial rezervele pentru pierderi ale AIG, cu aproximativ 500 de milioane de dolari in 2000 si 2001.

AIG a primit 150 de miliarde de dolari din partea statului american, o miscare criticata de catre Greenberg, care este in continuare actionar al institutiei financiare.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Maurice Greenberg, #AIG, #frauda, #marturie , #stiri AIG