Ziare.com

Guvernul american, dat in judecata pentru preluarea AIG

de Brandusa Stefanescu
Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 18:49

   

Guvernul american, dat in judecata pentru preluarea AIG
Maurice Greenberg, fostul director executiv al American International Group, a dat in judecata Trezoreria SUA si FED-ul din New York, din cauza faptului ca preluarea AIG, la finalul lui 2008, a fost improprie, afectand interesele AIG catre propriii actionari.

Principalul motiv invocat este acela ca Trezoreria a impus dobanzi oneroase pe imprumuturile acordate companiei dupa preluare si, astfel, a afectat direct interesele actionariatului - prin preluarea a 80 de procente din companie, informeaza New York Times.

Trezoreria americana a raspuns acestor acuzatii aratand ca "este important sa ne amintim ca Guvernul a asigurat asistenta pentru AIG - si a oprit compania de la un colaps sigur - pentru a evita afectarea intregului sistem financiar global. Masurile Trezoreriei au fost necesare, legale si constitutionale".

Greenberg solicita daune totale de 25 miliarde de dolari, adica valoarea actiunilor detinute de catre Greenberg, inainte de preluarea companiei de catre autoritati.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Procesul are importanta pentru faptul ca ar putea obliga autoritatile americane la desecretizarea unora dintre operatiunile desfasurate imediat dupa preluare, operatiuni ce presupun transferul unor mari sume de bani catre partenerii AIG, printre care Goldman Sachs, Societe Generale si Deutsche Bank.

Prin aceste operatiuni, banii pe care aceste banci i-au transferat initial catre AIG pentru asigurari de credite au fost replatiti integral, desi unele dintre banci erau dispuse sa accepte discount-uri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1171 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Too big to fail.

Asa-i cu facerea de bine!!!.Sau pe cine nu lasi sa "decedeze".
Acum Mr.Green... vrea 25 (CNN a zis 28) miliarde.
Fara "stimulusul" guvernamental AIG se ducea in "hau" si Mr.Green.... ramanea cu 25/28 miliarde de "toilet paper".Cam aspra si greu de folosit hartia aia la toaleta.

 

Afaceri ji-danesti......

AIG-afacere ji-daneasca
Federal reserve-afacere ji-daneasca
Goldman Sachs-afacere ji-daneasca
p.s. Stitzi cum a aparut sarma de cupru ?! Doi ji-dani au vazut in acelasi timp o moneda de 1 penny ( din cupru....) cazuta pe jos......
p.p.s. Stitzi cum a aparut marele canion ? Un ji-dan a pierdut o moneda de 1 dollar in Colorado.....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor