Guvernul american, dat in judecata pentru preluarea AIG

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 18:49
2298 citiri
Guvernul american, dat in judecata pentru preluarea AIG

Maurice Greenberg, fostul director executiv al American International Group, a dat in judecata Trezoreria SUA si FED-ul din New York, din cauza faptului ca preluarea AIG, la finalul lui 2008, a fost improprie, afectand interesele AIG catre propriii actionari.

Principalul motiv invocat este acela ca Trezoreria a impus dobanzi oneroase pe imprumuturile acordate companiei dupa preluare si, astfel, a afectat direct interesele actionariatului - prin preluarea a 80 de procente din companie, informeaza New York Times.

Trezoreria americana a raspuns acestor acuzatii aratand ca "este important sa ne amintim ca Guvernul a asigurat asistenta pentru AIG - si a oprit compania de la un colaps sigur - pentru a evita afectarea intregului sistem financiar global. Masurile Trezoreriei au fost necesare, legale si constitutionale".

Greenberg solicita daune totale de 25 miliarde de dolari, adica valoarea actiunilor detinute de catre Greenberg, inainte de preluarea companiei de catre autoritati.

Procesul are importanta pentru faptul ca ar putea obliga autoritatile americane la desecretizarea unora dintre operatiunile desfasurate imediat dupa preluare, operatiuni ce presupun transferul unor mari sume de bani catre partenerii AIG, printre care Goldman Sachs, Societe Generale si Deutsche Bank.

Prin aceste operatiuni, banii pe care aceste banci i-au transferat initial catre AIG pentru asigurari de credite au fost replatiti integral, desi unele dintre banci erau dispuse sa accepte discount-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Compania Apple a informat utilizatori de iPhone din zeci de țări cu privire la faptul că ar putea fi ținta unor „atacuri spyware mercenare”. Scopul acestora ar fi de a compromite siguranța...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#preluare AIG, #proces preluare AIG, #proces guvern american, #desecretizare documente AIG , #stiri AIG