Managerii AIG din Europa nu vor sa returneze bonusurile

Joi, 26 Martie 2009, ora 10:22
1258 citiri
Managerii AIG din Europa nu vor sa returneze bonusurile
Foto: Reuters

Membrii conducerii AIG din sucursalele europene nu vor sa returneze bonusurile pe care le-au primit anul trecut, asa cum au facut cei din Statele Unite, fiind de parere ca este o forma de santaj.

Seful unitatii de produse financiare AIG, Gerald Pasciucco, a spus in cadrul unei intalniri cu angajatii din Marea Britanie si Paris ca este de parere ca a cere banii inapoi este, intr-o oarecare masura, "santaj", potrivit unor surse din interiorul companiei, citate de Reuters.

"Cea mai mare parte din angajatii din Londra sunt de parere ca aceasta cerere este jignitoare. Este o forma de santaj, fie ca este de natura criminala sau nu. Nu exista niciun motiv moral sa dam banii inapoi", a spus sursa, care a dorit sa ramana anonima, pentru ca nu era autorizat sa vorbeasca in aceasta problema.

Un purtator de cuvant a declarat ca AIG nu are dubii cu privire la legalitatea cererii de returnare a bonusurilor.

Procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo, a cerut AIG si altor banci si companii care au primit bani din partea statului sa returneze bonusurile, laudandu-i pe cei care au facut-o deja. El investigheaza daca bonusurile date la AIG au incalcat legea.

Potrivit sursei citate, Pasciucco a recomandat celor care au primit bonusuri sa se gandeasca bine daca le vor returna, dar a spus ca orice decizie in aceasta privinta este individuala.

Dupa intalnire, un reprezentant al AIG din Londra a cerut autoritatilor de la Agentia de Lupta Impotriva Crimei Organizate sa verifice daca cererile de returnare pot fi considerate santaj, potrivit unor e-mail-uri obtinute de Reuters.

Reprezentantii agentiei nu au confirmat o investigatie in acest sens.

Cuomo a declarat ca aproximativ 80 de milioane de dolari, din valoarea totala a bonusurilor de 165 de milioane de dolari, au fost platiti in Statele Unite. De asemenea, 15 manageri din primii 20 cu bonsurile cele mai mari au fost de acord sa le returneze integral.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#American International Group, #returnare bonusuri , #stiri AIG