Airbus da afara 7% din angajati. Iata in ce tari au loc concedierile

Joi, 20 Februarie 2020, ora 11:15
3650 citiri
Airbus da afara 7% din angajati. Iata in ce tari au loc concedierile
Foto: Facebook/Airbus

Grupul aeronautic european Airbus intentioneaza sa-si restructureze divizia de aparare si spatiala, renuntand la 6,7% din forta de munca, intr-o incercare de a redeveni profitabil.

Conform planului de restructurare prezentat in decembrie, vor fi concediati 2.362 de angajati pana la finele lui 2021, a anuntat intr-un comunicat Airbus. La sediul din Munchen al diviziei de aparare sunt in total aproximativ 35.000 de angajati, transmit Xinhua si Bloomberg.

Seful diviziei, Dirk Hoke, a indicat inca de acum doua luni ca vor avea loc restructurari, declarand ca trebuie imbunatatita competitivitatea.

Cele mai multe concedieri vor avea loc in Germania (829) si Spania (630), dar vor exista si in Marea Britanie (357), Franta (404) si in alte tari (141).

Saptamana trecuta, Airbus a raportat o pierdere neta de 1,36 miliarde de euro pentru anul 2019, afectat in special de amenda de 3,6 miliarde de euro intr-un dosar de coruptie, dar si de costurile suplimentare de 1,2 miliarde de euro pentru dezvoltarea avionului de transport militar A400M.

Compania a informat ca vanzarile au crescut cu 11%, pana la 70,48 miliarde de euro.

Airbus este lider in aeronautica, spatiu si servicii conexe. Airbus ofera cea mai cuprinzatoare gama de avioane de pasageri. Airbus este, de asemenea, lider european in ceea ce priveste productia avioanelor cisterna, de lupta, de transport si pentru alte misiuni, precum si una dintre cele mai mari companii spatiale din lume.

Airbus devine cel mai mare producator de avioane din lume pentru prima oara din 2011, devansand Boeing

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#concedieri Airbus , #aeronave