Airbus ar putea produce piese la Brasov

Sambata, 06 Iunie 2009, ora 22:01
2057 citiri
Airbus ar putea produce piese la Brasov

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a declarat vineri, ca este posibil ca, in viitor, la Brasov, sa se produca piese pentru avioane Airbus.

"In aceasta perioada de criza trebuie sa incercam sa convingem investitorii straini, care s-au decis sa-si relocheze afacerile din tari din vestul Europei catre Est, sa aleaga Romania ca destinatie a afacerilor lor. S-ar putea ca saptamana viitoare sa purtam discutii cu investitori care ar dori sa relocheze o fabrica producatoare de piese pentru Airbus si care ar fi interesati de Brasov", a spus el.

Eu voi sustine cu tarie Brasovul pentru ca aici exista o mare experienta in industria aeronautica, avem forta de munca foarte bine pregatita in domeniu. Singurele dezavantaje sunt inexistenta autostrazii si a aeroportului", a spus Constantin Nita, citat de Bloombiz.

Ajutor pentru tinerii intreprinzatori

Ministrul a vorbit si despre proiectul de modificare a Legii 31/1990, proiect propus de ministerul pe care il conduce - SRL-ul de un euro - proiect care se doreste a veni in sprijinul tinerilor care doresc sa-si faca o afacere, dar nu au resursele necesare pentru asta.

"Prin acest proiect vrem sa stimulam sectoarele inovative, ne adresam tinerilor, in special studentilor. Statul va acorda scutire de taxe acelor firme care vor intra in acest program, pentru o perioada de cinci ani, oferindu-le astfel posibilitatea de a se dezvolta.

In cei cinci ani companiile vor trebui sa ajunga la un capital de 50.000 de euro, urmand ca activitatea lor sa fie auditata cu foarte mare atentie", a spus ministrul IMM-urilor.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Constantin Nita Brasov, #piese Airbus Brasov, #SRL un euro, #afacere tineri , #stiri Airbus