Parisul trimite un submarin nuclear dupa cutiile negre ale avionului disparut

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 21:15
1925 citiri
Parisul trimite un submarin nuclear dupa cutiile negre ale avionului disparut
Foto: AP

Ministrul francez al Apararii, Herve Morin, a anuntat vineri ca va trimite un submarin nuclear de atac (SNA) in zona unde s-ar fi prabusit avionul A330 al companiei Air France, in Oceanul Atlantic, pentru a cauta cutiile negre.

"S-a hotarat" sa fie trimis un submarin nuclear de atac (SNA) in zona, a anuntat Morin.

"Datorita sistemului sau de detectare, ne-ar putea ajuta sa gasim cutiile negre", a explicat ministrul, in contextul in care epava avionului cu 228 de persoane la bord care a disparut deasupra Oceanului Atlantic nu a fost gasita inca, transmite AFP.

Ministrul a repetat ca ipoteza unui atentat terorist nu este exclusa pentru a explica disparitia avionului pe ruta Rio de Janeiro - Paris. "Am spus mereu ca nu avem dreptul de a exclude terorismul", a declarat Herve Morin cu privire la posibilele cauze ale disparitiei avionului.

Totusi, el a adaugat ca nu exista "niciun element si nicio pista" care sa sugereze un atentat terorist, insa "ancheta aflata in curs nu a exclus niciodata aceasta ipoteza pentru ca principala amenintare actuala la adresa democratiilor este terorismul", a declarat Morin.

"Nu avem niciun element deocamdata care sa ne permita sa spunem contrariul", a adaugat ministrul. El a precizat ca nu a fost informat cu privire la amenintari la adresa avionului sau la o eventuala revendicare. Totusi, el a remarcat ca "in majoritatea cazurilor in care au avut loc atentate teroriste asupra avioanelor nu a existat vreo revendicare".

Primele elemente ale anchetei franceze au evidentiat probleme cu viteza avionului si au confirmat existenta unor furtuni in apropiere de ruta parcursa de aparatul de zbor disparut.

Trei vase ale Marinei franceze se afla in regiune, la aproximativ 1.000 de kilometri de coasta, pentru a incerca sa gaseasca resturile aparatului.

Armata braziliana a recunoscut joi seara ca fragmentele gasite cu cateva ore inainte nu erau ale avionului Airbus, disparitia acestuia in urma cu cinci zile fiind in continuare invaluita in mister.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#submarin Airbus Franta, #cutii negre avion, #avion disparut Atlantic , #stiri Airbus
Comentarii