Ucraina a cumparat 55 de elicoptere Airbus

Luni, 16 Iulie 2018, ora 21:43
5413 citiri
Ucraina a cumparat 55 de elicoptere Airbus
Foto: captura video

Airbus Helicopters a anuntat luni ca a semnat cu Ministerul ucrainean de Interne un contract pentru achizitia a 55 de elicoptere civile pentru operatiuni de cautare si salvare (SAR), servicii publice, si servicii de urgenta medicale (EMS), ca urmare a acordului semnat intre Franta si Ucraina in 8 iunie.

"Cele 55 de elicoptere includ 21 de elicoptere H225 transformate, 10 elicoptere noi H145 si 24 de elicoptere noi H125. Contractul, care prevede de asemenea infiintarea unui centru local de training si mentenanta, a fost semnat la Kiev pe 14 iulie, in prezenta lui Arsen Avakov, ministrul de Interne al Ucrainei, si Bruno Even, CEO Airbus Helicopters", se arata in comunicat.

Elicopterele grele, bi-motor de tip H225 comandate de Ucraina, pentru care Franta detine in prezent drepturile comerciale, vor fi adaptate pentru misiuni publice si de cautare si salvare, misiuni in care performanta acestui elicopter este recunoscuta.

"Printre caracteristicile H225 se numara capacitatea de a decola in mai putin de 5 minute, o autonomie de zbor extinsa datorita rezervoarelor de combustibil auxiliare, pilotul automat renumit la nivel mondial si modurile SAR superioare. Primele elicoptere de tip H225 sunt asteptate sa aterizeze la Kiev pana la sfarsitul anului 2018", se arata in comunicat.

Elicopterele de la Brasov

Seful Airbus in Romania, Serge Durand, a transmis, sambata, cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, un mesaj prin care a subliniat ca producatorul francez este "nerabdator" sa inceapa productia, la Brasov, a modelului H215M.

"Tot aici avem o fabrica noua, in prezent aflata in asteptare, unde suntem nerabdatori sa incepem productia H215M, un elicopter versatil, ultraperformant din familia Super Puma. Pentru aceasta este necesara o comanda de 16 elicoptere si speram ca Romania va alege sa fie primul client. De altfel, Romania are nevoie si merita o flota de elicoptere moderna, capabila sa faca fata provocarilor complexe din prezent", a afirmat Durand.

Durand a subliniat ca asteapta "cu interes" licitatia Ministerului de Interne.

In luna mai a acestui an, ziarul francez La Tribune a anuntat ca Airbus Helicopters este gata sa inchida linia de asamblare de la Ghimbav, Brasov, daca Romania nu va face o comanda de cel putin 16 elicoptere militare multirol H215M, iar Bucurestiul trebuie sa clarifice situatia.

Airbus Helicopters a inaugurat in septembrie 2016 fabrica de la Brasov, in prezenta presedintelui de atunci, Francois Hollande. Reprezentantii companiei au spus ca primele elicoptere ar putea fi produse la Ghimbav in 2018, cu conditia obtinerii rapide a unei comenzi importante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#elicoptere airbus Ucraina , #stiri Airbus