Camera Reprezentanților din Congresul american va vota în sfârșit ajutoarele pentru Ucraina, Israel şi Taiwan. Votul este prevăzut pentru sâmbătă

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 23:59
2125 citiri
Camera Reprezentanților din Congresul american va vota în sfârșit ajutoarele pentru Ucraina, Israel şi Taiwan. Votul este prevăzut pentru sâmbătă
FOTO X/@SpeakerJohnson

Proiectele legislative privind alocarea de fonduri pentru Ucraina, Israel şi Taiwan au ajuns la Camera Reprezentanţilor a Congresului american, care le va supune la vot sâmbătă, 20 aprilie, a anunţat miercuri, 17 aprilie, preşedintele republican al instituţiei, Mike Johnson, transmit AFP şi Reuters.

Potrivit lui Johnson, va fi supus votului şi un al patrulea text legislativ, referitor la legea REPO, la legea TikTok şi la sancţiuni, legea REPO stabilind condiţiile pentru confiscarea activelor ruse ce vor fi predate Ucrainei.

"Ne aşteptăm ca votul final asupra acestor propuneri de lege să aibă loc sâmbătă seară", a menţionat Mike Johnson într-o scrisoare adresată deputaţilor americani.

În mesajul său, Johnson susţine că legile respective vor "finanţa interesele naţionale de securitate ale Americii şi ale aliaţilor săi din Israel, Ucraina şi regiunea indo-pacifică, printre care o structură de creditare pentru asistenţă, strategie consolidată şi responsabilitate".

Preşedintele Joe Biden le-a cerut constant aleşilor americani să adopte fără întârziere un pachet de asistenţă militară şi umanitară pentru Ucraina.

Miercuri dimineaţă, 17 aprilie, el şi-a reiterat apelul într-un editorial semnat în cotidianul american Wall Street Journal.

Camera Reprezentanţilor "trebuie să adopte într-o manieră urgentă" propunerile de lege referitoare la noi ajutoare pentru Ucraina şi Israel şi la un ajutor umanitar pentru Gaza, a spus liderul de la Casa Albă.

"Dacă cele două ţări sunt perfect capabile să-şi apere propria suveranitate, pentru a face asta ele depind de ajutorul american, inclusiv armament. Şi noi suntem într-un punct de inflexiune", a scris Biden în editorial.

Preşedintele rus Vladimir Putin "vrea să supună poporul ucrainean şi să absoarbă naţiunea ucraineană într-un nou imperiu rus", a accentuat liderul democrat american, care a spus, de asemenea, că "guvernul iranian vrea să distrugă Israelul şi astfel să şteargă de pe hartă singurul stat evreu din lume".

"America nu trebuie niciodată să accepte vreunul dintre aceste rezultate", a insistat Joe Biden.

În februarie, Senatul american a adoptat un pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina în valoare de 60 de miliarde de dolari. Însă republicanii din Camera Reprezentanţilor au refuzat să examineze textul, unul dintre motive fiind un diferend asupra chestiunii imigraţiei.

Dacă textele sunt adoptate de Camera Reprezentanţilor, unde republicanii sunt majoritari, proiectele vor trebui să fie examinate din nou de Senat, cu majoritate democrată, înainte de a ajunge în final pe masa lui Joe Biden pentru promulgare.

Armata ucraineană, slăbită de o contraofensivă ratată în timpul verii anului trecut şi de inconstanţa ajutorului occidental, încearcă să respingă atacurile ruse în mai multe zone ale frontului din estul şi sudul Ucrainei. În acest scop, ea are nevoie de efective şi muniţii. Recent, Kievul a decis să coboare vârsta celor eligibili pentru mobilizare militară de la 27 la 25 de ani.

Quarterly Report - Editia 4

Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Răducu Mazăre s-a arătat foarte fericit de vestea eliberării tatălui său și a precizat că va merge cu familia să să-l aștepte pe Radu Mazăre la ieșirea din închisoare. Instanța a...
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
Dacă nu acceptă să participe la o dezbatere electorală, Nicușor Dan nu va mai fi susținut de liberali, în eventualitatea obţinerii unui nou mandat, a anunţat luni, 27 mai, în şedinţa...
#ajutoare ucraina, #ajutoare israel, #camera reprezentantilor sua, #votare , #SUA