Cum poate Ucraina să îl învingă pe Putin: Occidentul trebuie să îi ofere Kievului 3 lucruri

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 06:17
8402 citiri
Cum poate Ucraina să îl învingă pe Putin: Occidentul trebuie să îi ofere Kievului 3 lucruri
Avioanele F16 sunt vitale pentru Ucraina FOTO: 1945

Ucraina poate obține o victorie strategică împotriva lui Putin, iar acest lucru contează enorm pentru Occident. În urmă cu câteva zile, directorul CIA, William Burns a declarat că următoarele 6 luni de război vor fi critice. De aceea, Occidentul trebuie să facă un pas înainte pentru sporirea sprijinului militar acordat Ucrainei, care poate fi decisiv pentru a înfrânge Rusia.

Potrivit lui Burns, președintele rus Vladimir Putin pariază că Occidentul se va plictisi să sprijine Ucraina, iar timpul este de partea Rusiei. Oprirea lui Putin și arătându-i că nu își va atinge obiectivele – „să-și calce pe orgoliu”, așa cum a spus Burns – va fi cheia modului în care se va desfășura acest război, potrivit 19fortyfive.

Rusia va încerca probabil să-și lanseze ofensiva anticipată în curând – înainte ca tancurile occidentale mult întârziate și alte echipamente noi să înceapă să ajungă în Ucraina. Unii analiști au susținut că luptele aprige din și în jurul orașului Bakhmut din estul Ucrainei fac deja parte din această ofensivă sau, cel puțin, în etapa ei pregătitoare.

Liderul unei țări NATO face un joc dublu, fiind prieten cu Putin: Biden și alianța gata să explodeze împotriva lui

În urma distrugerii în masă a infrastructurii Ucrainei și a fugii cetățenilor săi (se estimează că 9 milioane de refugiați ucraineni au trecut doar prin Polonia), o luptă cu un inamic care comandă aproximativ de patru ori populația Ucrainei nu se poate încheia decât într-un singur sens.

Așadar, Ucraina are nevoie de forțe care să îi permită să iasă din impasul actual, să controleze avansul Rusiei și să manevreze pentru a obține o victorie decisivă pe câmpul de luptă.

Trebuie să lupte în propriile sale condiții. Pentru a face acest lucru, are nevoie de 3 lucruri: de tancuri de luptă occidentale moderne, de rachete cu rază lungă de acțiune – în număr mai mare decât a promis până acum și, cel mai important, de avioane de război.

Statele Unite și aliații săi au satisfăcut, în fiecare caz, cererile Ucrainei pentru sisteme de arme din ce în ce mai sofisticate – cel mai recent cu deciziile mai multor țări de a furniza Leopard 2 și alte tancuri de luptă principale – dar procesul este dureros de lent.

Statele Unite dezvăluie un adevăr sumbru: Numărul real de morți și răniți al Rusiei este colosal în Ucraina

Putin speră cu siguranță că campania prezidențială din SUA care se apropie va arunca nisip în angrenajul sprijinului militar al Statelor Unite pentru Ucraina.

Acest război se apropie de un punct de inflexiune care va fi definit de două variabile: în primul rând, cât va dura sprijinul occidental pentru Ucraina și în al doilea rând, cât de mult pot îndura rușii înainte să rămână ei înșiși fără stocuri de arme.

Dar Occidentul ar trebui să ia în considerare varianta câștigătoare: având în vedere arsenalul militar potrivit, armata ucraineană ar putea învinge armata rusă în următoarele șase luni, punând în mișcare forțe în Rusia care ar putea exploda regimul lui Putin. În istoria Rusiei, înfrângerile militare au fost de obicei însoțite de fracturi interne catastrofale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin
SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că țara sa și Statele Unite ale Americii au "început să lucreze la un acord de securitate" bilateral, relatează AFP. "Echipele noastre...
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Premierul interimar al Bulgariei, Dimităr Glavcev, l-a demis pe ministrul de Externe, Stefan Dimitrov, la numai două săptămâni de când acesta fusese numit în post. Funcția a fost acum...
#ajutor militar Ucraina, #avioane F16, #rachete raza lunga actiune, #tancuri Ucraina, #SUA Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina