Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cel mai misterios soldat din cel de-Al Doilea Război Mondial VIDEO

Luni, 07 Februarie 2022, ora 02:17
12169 citiri
Cel mai misterios soldat din cel de-Al Doilea Război Mondial VIDEO
Shoichi Yokoi, soldatul japonez găsit după 28 de ani după termianrea războiului FOTO: BBC

Povestea dramatică a unui militar a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume, el fiind probabil cel mai misterios soldat care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Bărbatul a fost găsit în jungla din Guam în 1972, la 28 de ani după terminarea conflagrației mondiale. Soldatul japonez Shoichi Yokoi, a crezut în acest timp că foștii săi camarazi se vor întoarce la el și-l vor recupera.

La întoarcerea sa în Japonia, militarul a fost primit ca un erou, dar nu s-a simțit niciodată ca acasă, în societatea modernă, potrivit BBC News.

Chiar și atunci când a fost descoperit de vânătorii locali, în cele din urmă, în junglele din insula Guam (acum teritoriu aparținând de Statele Unite), situată în vestul Oceanului Pacific, pe 24 ianuarie 1972, fostul soldat japonez în vârstă de 57 de ani (în acel moment) încă a crezut că viața lui era în pericol.

”Chiar a intrat în panică. Se temea că îl vor lua prizonier de război, asta ar fi fost cea mai mare rușine pentru un soldat japonez și pentru familia sa de acasă”, a spus nepotul său, Omi Hatashin.

Surprins la vederea altor atâția oameni după atâția ani, când s-a aflat pe cont propriu, Yokoi a încercat să apuce una dintre puștile vânătorilor, dar slăbit de mâncarea proastă pe care a avut-o ani de zile, el nu a putut să-i înfrunte pe bărbații locali.

În timp ce l-au condus prin vegetația înaltă din junglă, Yokoi a strigat să fie omorât acolo decât să fie dezonorat de camarazii săi și de țara sa.

Mutarea uriașă a rușilor pe piața financiară internațională. Peste 200 de miliarde de dolari investiți de 17 milioane de oameni

Folosind propriile memorii ale lui Yokoi, publicate în japoneză la doi ani după ce a fost descoperit în Guam, precum și după mărturiile celor care l-au găsit, Hatashin a reușit după mai multți ani să pună cap la cap povestea dramatică a unchiului său.

În ultimi 8 ani trăiți în junglă, soldatul japonez a fost singur

Cartea sa intitulată ”Private Yokoi’s War and Life on Guam 1944-1972”, a fost publicată și în limba engleză, în anul 2009.

”Sunt foarte mândru de el. Era o persoană timidă și tăcută, dar cu o prezență grozavă”, a spus Hatashin. Lungul calvar al lui Yokoi a început în iulie 1944, când forțele americane au luat cu asalt Guam, ca parte a ofensivei împotriva japonezilor din Pacific.

Luptele au fost aprige, iar pierderile de vieți omenești au fost mari de ambele părți. Soldații precum Yokoi au fost lăsați să se descurce pe cont propriu. În ultimii 8 ani petrecuți pe insula Guam, Yokoi a rămas singur, ultimii doi însoțitori ai săi murind în 1964, în inundații.

Scurgeri dintr-un document confidențial american: SUA și Rusia un posibil aranjament militar de anvergură

La întoarcerea în Japonia, el a fost primit ca un erou, fiind asediat de mass-media, intervievat la radio și televiziune. El a murit în 1997, dar înainte s-a întors de mai multe ori să viziteze Guam, împreună cu soția sa.

Distrugerile din Gaza, comparate cu cele din Al Doilea Război Mondial. Oficial UE: ”Israelul trebuie să respecte dreptul internațional” VIDEO
Distrugerile din Gaza, comparate cu cele din Al Doilea Război Mondial. Oficial UE: ”Israelul trebuie să respecte dreptul internațional” VIDEO
Șeful politicii externe al Uniunii Europene, Josep Borrell, a comparat amploarea distrugerilor din Gaza cu cea provocată orașelor germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial....
Viktor Orban s-a activat după ce SUA au aprobat ajutorul pentru Kiev: Occidentul este „la un pas“ de a-și trimite soldații în Ucraina
Viktor Orban s-a activat după ce SUA au aprobat ajutorul pentru Kiev: Occidentul este „la un pas“ de a-și trimite soldații în Ucraina
Potrivit lui Viktor Orban, liderii europeni văd războiul din Ucraina "ca pe războiul lor și îl duc ca pe războiul lor". Premierul ungar Viktor Orban, care se opune ajutorului militar...
#Al Doilea Razboi Mondial, #soldat, #Japonia, #guam, #Japonia Razboi Mondial, #soldati, #Razboi Mondial , #Japonia
Comentarii