Locatarii unui bloc din Oradea, terorizați 3 ani de o alarmă defectă: "Cam o dată la două săptămâni. Uneori la o adiere de vânt"

Duminica, 26 Februarie 2023, ora 16:28
3496 citiri
Locatarii unui bloc din Oradea, terorizați 3 ani de o alarmă defectă: "Cam o dată la două săptămâni. Uneori la o adiere de vânt"
Blocul din Oradea FOTO ebihoreanul.ro

Locatarii unui bloc recent construit în Oradea sunt terorizați de sistemul de alarmare în cazul unui incendiu care pornește din senin, fără să fie vreun pericol.

„Cam o dată la două săptămâni sau chiar mai des, uneori la o adiere de vânt, alarmele de incendiu răsună în tot blocul. Pentru locatarii din ambele scări, este un coșmar. Alarma nu se poate opri decât manual, așa că este imposibil de stat în apartamente. Mai mult, acest sistem nu este conectat la nimic, adică nimeni în afară de locatarii care le aud nu știe că sună alarma. Nu vin pompierii, nu vin cei de la Nexia (n.r. firma care gestionează sistemul), nu vin cei de la administrație, nu vine nimeni”, a declarat o locatară pentru ebihoreanul.ro.

Femeia locuiește în imobil din 2019, când s-a dat în folosință, și spune că tot de-atunci sistemul de alarmare este defect. Odată cu alarma, se activează și sistemul de ventilație, care produce un zgomot suplimentar în apartamente.

„Am pățit-o în miezul zilei, în mijlocul nopții, până și în ajunul Crăciunului. E imposibil de stat în apartament. Îl sunăm pe administratorul blocului de fiecare dată, dar durează ore până cineva oprește manual alarma”, a mai spus femeia.

Atât firma care administrează blocul, cât și cea care gestionează sistemul de alarmare, au fost sesizate de mai multe ori, dar fără să le ofere vreo soluție.

Oamenii sunt îngrijorați că, dacă ar fi în pericol real, nici nu vor băga de seamă.

„Dacă ar fi un incendiu, nimeni nu ar ieși din bloc, pentru că sună atât de des, încât ne-am obișnuit cu ele”, a mai spus orădeanca.

Ultima oară, alarmele au pornit sâmbătă dimineață, 25 februarie, la ora 3, iar la ora 9 încă „strigau”.

„Nu am mai putut dormi deloc. După cinci zile de muncă, în loc să te bucuri de weekend, asculți alarme de la 4 dimineața, într-un bloc de „lux””, mai reclamă locatara.

#alarma incendiu, #bloc, #oradea, #defectiune, #locatari , #incendiu