Orașul american care se află la doar 3 kilometri de Rusia: Nu are bănci, restaurante și străzi VIDEO

Vineri, 07 Iunie 2024, ora 02:19
10870 citiri
Orașul american care se află la doar 3 kilometri de Rusia: Nu are bănci, restaurante și străzi VIDEO
Orașul american Little Diomede se află la doar 3 km de Rusia FOTO: Mirror

În Statele Unite, există un oraș îndepărtat care este situat în mijlocul Strâmtorii Bering din Alaska și se află la doar 3 kilometri și ceva de Rusia. Izolata așezare americană, ce este învecinată cu o altă insulă, Big Diomede ce aparține de Moscova, are doar 82 de locuitori și nu dispune de bănci, restaurante și străzi.

Între cele două localități vecine există o diferență de fus ora de 21 de ore, iar locuitorii din orășelul american Little Diomede pot zări Rusia chiar din casele lor, potrivit The Express.

Insula Little Diomede din SUA are ceasul setat cu 9 ore în urma timpului universal GMT (11 ore în minus față de România), pe când Big Diomede din Rusia are 12 ore în plus față de GMT (10 ore în plus față de România), cele două așezări fiind aliniate fiecare la ora din țările lor, fiind practic o diferență de 21 de ore.

Comunități Iñupiat, un grup de nativi din Alaska, au petrecut peste 3.000 de ani în condițiile periculoase pe micuța insulă Little Diomede. Americanii de aici petrec timpul vânând balene, urși polari, foci și adunând provizii, temperaturile de iarnă pot scădea până la -14 grade C în timpul iernii - cu insula înghețată între și iunie. Vara temperaturile pot ajunge la +10 grade C.

Ucraina într-un moment crucial: Cum a cedat Putin în condiții de maximă presiune?

În plus, comunitatea locală trebuie să supravegheze cu atenție urșii polari, deoarece aceștia sunt predispuși să atace rezidenții de pe insulă. Insula, care are aproximativ 30 de clădiri, are un heliport care a fost construit în anii 1970 și 80, precum și o școală și o bibliotecă.

Cu toate acestea, din cauza naturii insulei stâncoase, nu există drumuri, bănci, restaurante, cimitire, iar spațiul este extrem de limitat pentru alte clădiri. Există doar un singur magazin pe insula care are o selecție limitată de alimente, îmbrăcăminte, arme și combustibil.

Nu există livrări poștale zilnice, doar o livrare săptămânală efectuată cu un elicopter, iar magazinul principal are livrări limitate. Din cauza limitărilor și lipsei de opțiuni de pe insulă, rezidenții trebuie să plătească prețuri exorbitante pentru articolele de bază, cum ar fi un detergent de rufe, care poate costa aproape 48 de dolari, potrivit National Geographic.

Micul Diomede are o școală pe insulă și are WiFi doar pentru câteva ore în fiecare după-amiază, deoarece semnalul este extrem de limitat. Vizitatorii din zonă sunt, de asemenea, blocați, deoarece nu există hoteluri, drumuri sau restaurant, ceea ce înseamnă că trebuie să stea cu unul dintre cei 77 de localnici de pe insulă.

Semnal de alarmă pentru turiști. O boală foarte contagioasă în 17 țări: România e pe primul loc pe continent VIDEO

Circulația dintre cele două insule este oprită

Edward Soolook, localnic a declarat: „Suntem în siguranță, atât timp cât dormim bine noaptea. Ne păstrăm ochii și urechile. Suntem ușa din spate a țării – sau mai degrabă ușa din față”.

SUA au cumpărat Little Diomede din Rusia pentru 7,4 milioane de dolari (6,2 milioane de lire sterline) în 1867 și de atunci ea a făcut parte din statul Alaska. Comunitățile din Rusia și America au fost strâns legat în urmă cu ani, deoarece un pod de gheață lega insulele, permițând localnicilor să traverseze liber.

Acum, nu mai există nicio legătură de transport între cele două insule. Spre deosebire de omologul său rus, Micul Diomede are propriul său oraș - deși populația a scăzut la doar 82, față de vârful său de 178 în anii 1990. Deși unii rezidenți lucrează pentru guvernul federal, insularii Micul Diomede au o tradiție îndelungată de sculptură în fildeș. Materialul provine de la morsele care adăpostesc apele din jurul insulelor Diomede.

Lovitură din partea unui stat membru NATO: A rupt legăturile cu un aliat al SUA, prăbușire cu 99% a exporturilor

Locuitorii trăiesc în mare parte din resursele de pe uscat și vânează mamiferele cu colți alături de balene, foci și urși polari, folosind materialul colectat pentru îmbrăcăminte. Fildeșul este transformat cu măiestrie în bibelouri și decor pentru casă.

Insula rămâne în cea mai mare parte izolată pe tot parcursul anului, dar zborurile cu elicopterul de două ori pe săptămână o leagă de Alaska continentală în lunile mai blânde. Vizitatorii aventuroși pot ajunge pe insulă și cu barca.

Timp de sute de ani, familiile indigene Inupiat au călătorit liber între insule cu barca sau chiar pe jos, când strâmtoarea Bering a înghețat solid în lunile de iarnă. Dar libera circulație a locuitorilor insulei s-a oprit brusc în primii ani ai Războiului Rece.

Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
Eurodeputata Diana Șoșoacă a cerut în primul său discurs din plenul Parlamentului European sistarea ajutorului militar acordat Ucrainei. Șefa PE a fost nevoită să îi ceară să lase liber...
Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a convocat miercuri, 17 iulie, la ora 15:00, o şedinţă cu toţi producătorii de energie din România. Potrivit reprezentanţilor ministerului, temele...
#alaska, #Alaska SUA Rusia, #oras american, #oras sua, #stramtoarea bering, #SUA Rusia, #little diomede, #insula sua , #Rusia
  1. Plecare neașteptată de la Antena 3. Greșeala care ar fi costat-o postul pe jurnalistă
  2. Avertisment dur al Hezbollah. Rachetele lor vor fi lansate către noi orașe din Israel, dacă IDF continuă să vizeze civilii sirieni
  3. Încă o problemă la ordonanța „anti-drog", a guvernului. Cine nu-și va putea ridica permisul de conducere: „Discriminare!"
  4. Și-a luat viața chiar în arestul Poliției. Cum l-au găsit oamenii legii pe un bărbat din Pitești
  5. Angajații de la Beko au primit un mic spor la salarii după greva spontană. Condițiile de lucru rămân la fel: "Muncă multă, bani puțini" VIDEO
  6. Titularizare 2024. Cum s-au descurcat profesorii la probele scrise. „Dacă nu aș ști complementul, cum să predau?/ Ar trebui să existe doar inspecție”
  7. Risipă de apă în centrul Clujului în timp ce ARA cere românilor "să economisească fiecare picătură"
  8. Un cetățean străin a fost escortat de polițiști la aeroport și dat afară din UE
  9. De câte voturi are nevoie Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene. "Va fi la limită", cred experții
  10. Porturi din UE, căi ferate și rute maritime, modernizate cu sisteme inteligente. Investiția se ridică la câteva miliarde de euro