FOTO: Ritualul "Spalarii Picioarelor" din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia, ANULAT din cauza pandemiei

Sursa: Alba24.ro
Joi, 01 Aprilie 2021, ora 23:59
31 citiri
Unul dintre momentele de la Cina Cea de Taina, cand Mantuitorul Iisus Hristos le-a spalat picioarele apostolilor, ritual ce era reprodus in fiecare an in Joia Mare, la Catedrala Romano-Catolica "Sfantul Mihail" din Alba Iulia, a fost anulat din cauza pandemiei.
Ritualul reprezinta o lectie de smerenie, ce simbolizeaza spalarea de pacate si, in special, renuntarea la orgoliu si mandrie.

Potrivit obiceiului, cel mai mare spala picioarele celor mai mici, asa cum a facut Mantuitorul. Aceasta ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.