Preotul cu 35 de copii: i-a luat din strada si i-a crescut ca si cum ar fi fost ai lui: "Multi au facut scoli si au ajuns oameni"

Sursa: Adevarul
Marti, 09 Iunie 2020, ora 18:58
32 citiri
La Vingard, un sat din Podisul Secaselor, functioneaza primul asezamant social deschis in Romania. Preotul Ioan Stanila a avut curajul, in 1998, sa organizeze din punct de vedere juridic ceea ce avea sa devina propria casa pentru zeci de copii abandonati de parinti sau orfani. Casa de tip familial "Sfantul Andrei" Vingard, comuna Spring, a fost infiintata in 1998 si a fost primul asezamant social din tara, care a folosit la infiintare personalitatea juridica a parohiei ortodoxe din sat. Aceasta ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.