Tezaur cuprinzand monede dacice si romane, descoperit de catre politisti si arheologi, intr-o padure din localitatea Jidvei

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 16:07
56 citiri
Politistii din Alba, in colaborare cu arheologii Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, au descoperit, in urma unei investigatii pornite de la o postare in mediul on-line, un tezaur monetar antic.
Obiectele ar proveni din epoca dacica, iar, in urma unei prime estimari, a rezultat ca ar avea o deosebita valoare patrimoniala.
In luna septembrie a anului 2022, politistii specializati in protejarea patrimoniului cultural national din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Alba au deschis o ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.


Opinia Transilvana