Peste 80% dintre romani sunt de acord cu proiectul de la Rosia Montana

   

Peste 80% dintre romani sunt de acord cu proiectul de la Rosia Montana
Reprezentantii Grupului de Sustinere a Proiectului Rosia Montana ne-au comunicat faptul ca, potrivit unui sondaj IRES, 82% dintre romanii chestionati sunt de acord cu implementarea proiectului minier de la Rosia Montana, datorita faptului ca ofera locuri de munca intr-o zona grav afectata de somaj.

Sondajul a fost realizat in februarie 2012, pe un esantion reprezentativ la nivel national.
"Proiectul minier aurifer de la Rosia Montana este cea mai mare investitie industriala din Romania ultimilor ani. Datele acestui sondaj arata ca, practic, romanii au nevoie de locuri de munca mai mult decat oricand si sustin investitiile care le genereaza. Este clar ca oamenii inteleg ca proiectul de la Rosia Montana va ajuta economia Romaniei si va crea locuri de munca, atat de necesare", a declarat prof. univ. Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si membru al Grupului de Sustinere a Proiectului Rosia Montana.

Mai mult, aproape 90% dintre cei chestionati considera ca redeschiderea unor mine este o solutie pentru zonele miniere afectate de somaj. "Rezultatele arata ca, in ciuda unor grupari care se opun, romanii de buna credinta recunosc capacitatea mineritului de a crea locuri de munca si de a aduce beneficii economice tarii, intr-o vreme in care avem nevoie de investitii mai mult decat oricand. "Eu sper ca mineritul are sansa sa redevina unul din motoarele principale ale economiei, asa cum se intampla in tari dezvoltate ale lumii", a declarat Ion Popescu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale Meridian.
Pe langa crearea de locuri de munca, recunoscuta ca beneficiu al proiectului de 67% dintre cei chestionati, majoritatea romanilor (60%) considera ca proiectul minier contribuie la dezvoltarea economica a intregii regiuni.

Potrivit expertilor britanici in economie, proiectul minier va crea 3.600 de locuri de munca directe si indirecte, la nivel national, pe durata de viata a minei. In etapa de constructie a minei sunt prevazute alte peste 2.000 de locuri de munca. Mai mult, in cadrul proiectului se aloca 140 de milioane USD pentru restaurarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural din Rosia Montana si din Romania, iar prin garantia de mediu, calculata in prezent la 135 de milioane USD, compania miniera isi asuma responsabilitatea protectiei mediului inconjurator, precum si reducerea poluarii istorice existente, cauzate de vechile exploatari.
Grupul de Sustinere a Proiectului Rosia Montana a fost infiintat in iunie 2011 si are in prezent 72 de membri din toata tara - ONG-uri, universitati, primarii, asociatii patronale si sindicale, persoane publice. Octavian Popescu
Stiri diverse:
Luni, 12 Martie 2012, ora 00:03
Sursa: Informatia de Alba

Informatia de Alba
Cele mai citite stiri
OFICIAL| 174 de noi INFECTARI in judetul Alba, in ultimele 24 de ore. Lista LOCALITAEsILOR din care provin noile cazuri de COVID-19
Potrivit informatiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica, astazi, miercuri, 21 octombrie ...
SURSE| Ordinea pe LISTA a candidatilor PSD Alba la Camera Deputatilor si la Senat, stabilita la Bucuresti
Potrivit unor surse ale ziarulunirea.ro, ordinea pe lista a candidatilor PSD Alba la alegerile ...
ACCIDENT rutier GRAV la Sebes: Un biciclist ranit, dupa ce a fost lovit de o masina
Un accident rutier grav a avut loc sambata dimineata, in jurul orei 8,30, in localitatea Sebes, la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor