Seminar FRDS dedicat rundei a treia de finantare a comunitatilor de romi

   

Ieri, in sala 100 din cadrul Institutiei Prefectului Alba a avut loc seminarul informativ ocazionat de lansarea celei de-a treia runde de finantare in cadrul Programului de Interventii Prioritare.

La seminar au participat reprezentanti ai autoritatilor publice judetene si locale din judetele Alba, Brasov, Harghita, Mures, Sibiu, Hunedoara, Timis, reprezentanti ai unor ONG-uri, ai grupurilor comunitare din comunitatile de romi implicate in program, reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Romi si Biroul Judetean pentru Romi, experti FRDS si alte persoane interesate.

Merita mentionat ca Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a lansat in data de 1 iulie 2011 cea de-a treia runda de finantare de proiecte integrate, in cadrul Programului de Interventii Prioritare (PIP) adresat asezarilor sarace locuite preponderent de romi. Valoarea grantului pe care il poate primi o comunitate de romi pentru finantarea unui proiect este de pana la 150.000 Euro, la care se adauga contributia solicitantului de minim 6%. Proiectele finantate prin intermediul PIP vor trebui sa aiba o abordare integrata, beneficiarii fiind incurajati sa asigure prin proiect atat imbunatatirea micii infrastructuri comunitare, cat si cresterea accesului persoanelor vulnerabile la servicii sociale.

De asemenea, prin intermediul Programului comunitatile tinta vor putea fi sprijinite, la cerere, in pregatirea unor cereri de finantare ce ar putea fi finantate din alte fonduri, in special din fonduri europene.
Solicitantii eligibili in cadrul Programului sunt primariile comunelor, oraselor si municipiilor de care apartin comunitatile eligibile pentru runda in curs, in parteneriat cu grupurile de initiativa din comunitati, constituite in baza Legii 129/1998. Solicitantii pot forma parteneriate cu organizatii neguvernamentale (cate una pentru un proiect) capabile sa sprijine implementarea proiectului.

Depunerea proiectelor este continua, are loc cat runda a treia de finantare este deschisa, si se face:
- personal, de luni pana vineri intre orele 9:00 - 12:30, 13:30 - 16:00, la sediul central al FRDS din str. Eugeniu Carada nr. 1, et. 3, sector 3, Bucuresti, sau prin posta, la aceeasi adresa;
- pentru solicitantii din judetele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara, Mures, Sibiu si Timis, personal (de luni pana vineri intre orele 8:30 - 15:30) la sediul sucursalei Alba Iulia din str. Miron Costin nr. 2, etaj 1, apartament 6, camera 1, cod 510151, judetul Alba, sau prin posta la Oficiul Postal 3, CP 26, cod 510310, Alba Iulia.

Data limita de depunere a proiectelor este 30 septembrie 2011, data postei, sau 30 septembrie 2011 ora 16:00, in cazul depunerii personale. Proiectele primite dupa aceasta data sunt neeligibile.
Adrian Contor
Stiri diverse:
Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 02:02
Sursa: Informatia de Alba

Informatia de Alba
Cele mai citite stiri
Un nou DECES in Alba al unui pacient cu COVID-19: Un barbat de 75 de ani din Tartaria, cu multiple afectiuni
A fost inregistrat un nou deces, la nivelul judetului Alba al unui pacient cu COVID-19, un barbat de ...
LOCURI de MUNCA in judetul Alba: 428 posturi disponibile in Alba Iulia, Aiud, Campeni, Cugir, Blaj, Sebes si Baia de Aries. Oferta completa AJOFM
LOCURI de MUNCA in judetul Alba: 428 posturi disponibile in Alba Iulia, Aiud, Campeni, Cugir, Blaj, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor