Marti: Ziua Mondiala a Poeziei, marcata la Biblioteca Judeteana "Lucian Blaga" Alba: recital de poezie, proiecte de animatie culturala pentru copii, expozitii si recomandari de carte

Luni, 20 Martie 2023, ora 17:33
90 citiri
Marti, 21 martie, sarbatorim Ziua Mondiala a Poeziei. Incepand cu anul 1999, UNESCO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura) a luat decizia ca "incarnarea unei emotii intr-un limbaj", asa cum definea Charles Du Bos creatia in versuri, sa aiba o zi a ei, de sarbatoare. Ziua mondiala a "singurei avutii pe care omul o are, inca, nejefuita", si a poetilor, "traducatori umili ai sentimentelor tuturora", dupa cum constata Nichita Stanescu.
Ca in fiecare an, si de aceasta ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.


Opinia Transilvana