"Sicriul de aur, carte de propovedanie la morti" tiparita la Sebes, in anul 1683, in colectia Muzeului Municipal "Ioan Raica"

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 18:24
20 citiri
"Sicriul de aur, carte de propovedanie la morti", tiparita in anul 1863 la Sebes, si dedicata ritualului inmormantarilor in zona judetului Alba, a fost achizitionata de curand, de catre Muzeului Municipal "Ioan Raica" din municipiu.
Patrimoniul Muzeului Municipal "Ioan Raica" Sebes s-a imbogatit in toamna acestui an ca urmare a achizitionarii unei carti vechi, "Sicriul de Aur", o lucrare extrem de valoroasa atat pentru istoria culturii din Romania, cat si pentru cea locala. Importanta ei, din ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.


Opinia Transilvana