Calificare en-fanfare pentru Carlos Alcaraz în semifinalele turneului de la Miami

Vineri, 31 Martie 2023, ora 10:05
1729 citiri
Calificare en-fanfare pentru Carlos Alcaraz în semifinalele turneului de la Miami
Carlos Alcaraz e in semifinale la Miami FOTO facebook

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, deţinătorul titlului, s-a calificat în semifinalele turneului ATP 1.000 de la Miami (Statele Unite), dotat cu premii totale în valoare de 8,8 milioane de dolari, după ce l-a învins în două seturi, 6-4, 6-2, pe americanul Taylor Fritz (nr.9).

Alcaraz, care a cucerit pe 20 martie trofeul la Indian Wells, rămâne astfel în cursa pentru "Sunshine Duble", urmând să-l înfrunte în penultimul act la Miami pe italianul Jannik Sinner, aşa cum s-a întâmplat şi la turneul din California.

Sinner, ocupantul locului 11 în clasamentul ATP şi finalist la Miami în 2022, a dispus miercuri în două seturi, 6-3, 6-1, de finlandezul Emil Ruusuvuori, în primul sfert de finală al competiţiei din Florida.

În cealaltă semifinală de la Miami se vor înfrunta doi reprezentanţi ai Rusiei, Daniil Medvedev şi Karen Hacianov, care au câştigat meciurile disputate joi în sferturile de finală.

Medvedev, favoritul numărul 4, l-a învins în două seturi, 6-3, 7-5, pe americanul Christopher Eubanks şi a acces pentru prima oară în cariera sa în "careul de aşi" la Miami.

Aceasta este a 22 victorie în ultimele 23 de meciuri pentru jucătorul rus, care a pierdut o singură dată, în faţa lui Carlos Alcaraz, în finala de la Indian Wells.

Karen Hacianov, cap de serie numărul 14, a trecut la rândul său, cu 6-3, 6-2, de argentinianul Francisco Cerundolo (nr.25), demonstrând încă o dată că se descurcă foarte bine pe hard, suprafaţă pe care a atins semifinalele la US Open, anul trecut, şi la Australian Open, în luna ianuarie.

#Alcaraz, #calificare, #semifinale, #miami, #atp, #favorit, #victorie , #stiri tenis