Singura băutură alcoolică pe placul creierului: "Previne AVC și atacul de cord"

Duminica, 31 Decembrie 2023, ora 07:59
38415 citiri
Singura băutură alcoolică pe placul creierului: "Previne AVC și atacul de cord"
Alcoolul in exces dauneaza creierului FOTO facebook

Într-o perioadă în care românii și nu doar ei petrec cu multă mâncare și alcool, un renumit medic face o precizare importantă.

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea susține că vinul roșu este băutura pe care o putem savura în doze moderate pentru potențiale avantaje asupra sănătății noastre.

Potrivit expertului, această băutură poate chiar să ofere beneficii creierului nostru! Profesorul doctor Vlad Ciurea a subliniat, de asemenea, importanța alegerii unui vin roșu cu o nuanță cât mai închisă și, ideal, obținut din struguri românești.

„Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu”, a spus neurochirugul, conform Antena 3.

„Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase”, explică expertul.

„Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a mai spus neurochirurgul.

Quarterly Report - Editia 4

Somnul nu curăță creierul de toxine: "Am fost foarte surprinși să observăm opusul în rezultatele noastre"
Somnul nu curăță creierul de toxine: "Am fost foarte surprinși să observăm opusul în rezultatele noastre"
Este întotdeauna un mare răsfăț să te strecori în pat la sfârșitul unei zile lungi. Dar motivul exact pentru care oamenii au nevoie de somn rămâne încă un mister, conform unui nou...
Google nu stă în spate atunci când vine vorba de inteligența artificială.
Compania contribuie la cartografierea creierului uman
Google nu stă în spate atunci când vine vorba de inteligența artificială. Compania contribuie la cartografierea creierului uman
Google sprijină cercetările pentru înțelegerea creierului uman, contribuind la realizarea unei hărți detaliate a acestuia. Această inițiativă ar putea oferi un ajutor esențial în...
#alcool, #creier, #vin rosu, #AVC, #atac de cord, #probleme , #stiri media