Șofer în pragul comei alcoolice implicat într-un accident la Suceava. Ce au arătat probele biologice

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 14:11
11180 citiri
Șofer în pragul comei alcoolice implicat într-un accident la Suceava. Ce au arătat probele biologice
Bărbatul avea o concentrație de peste 4 la mie în sânge FOTO: Facebook Polția Română

Un bărbat din Suceava a băut și mai apoi s-a urcanul la volanul unui autorism. A făcut accident, iar polițiștii l-au descoperit cu o alcoolemie record, scrie MonitoruldeSuceava.ro.

Probele biologice au arătat bărbatul în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, avea o concentrație de peste 4 la mie în sânge, chiar 4,10 la una din probe.

Polițiștii rutieri au mai avut cazuri de alcoolemii în sânge de peste 3 la mie, mai rar peste 3,5 la mie, dar peste 4 g/l alcool în sânge nu au avut în ultimi ani.

Probabil pe considerentul alcoolemiei foarte mari, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului.

Însă în ședința de marți, 20 septembrie, Judecătoria Suceava a respins propunerea și a stabilit că măsura controlului judiciar este suficientă. Inculpatul a petrecut așadar doar 24 de ore în arest, cel puțin deocamdată.

Pe 8 septembrie, în jurul orei 18.30, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre producerea unui accident pe strada Aleea Dumbrăvii din municipiul Suceava.

Echipajul deplasat la fața locului a găsit doar una dintre mașinile implicate, o Dacie Logan, celălalt conducător auto plecând de la fața locului.

În baza informațiilor obținute polițiștii au identificat în scurt timp autoutilitara implicată în accident, în curtea unui imobil de pe aceeași stradă.

A fost identificat și șoferul, aflat în stare avansată de ebrietate. Aparatul etilotest a indicat în cazul său concentrația de 1,77 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat (ulterior probele de sânge au indicat alcoolemia de peste 4 la mie, aceasta din urmă fiind valoarea probă la dosar).

În urma tamponării de pe Aleea Dumbrăvii, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Suceava, pasager în Dacia Logan izbită de autoutilitara condusă de șoferul băut, a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-a fost stabilit diagnosticul preliminar de contuzie umăr stâng și contuzie genunchi drept, leziuni ușoare, care nu au necesitat internarea.

Cel puțin în primă fază, șoferul băut a fost pus sub acuzare și pentru infracțiunea de „părăsirea locului accidentului”. Încă nu s-a stabilit cert dacă evenimentul rutier va fi încadrat la tamponare sau accident rutier, totul depinzând de persoana rănită și dacă aceasta va avea nevoie sau nu de îngrijiri medicale.

Chiar și fără a doua infracțiune, procurorii au cerut arestarea preventivă doar pentru alcoolemia imensă a conducătorului auto.

La acest moment, bărbatul este în libertate așadar, sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligații și restricții de la care nu are voie să se abată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un șofer care a intrat pe contrasens, pe DN1, a băgat în spital o mamă și doi copii minori
Un șofer care a intrat pe contrasens, pe DN1, a băgat în spital o mamă și doi copii minori
O femeie şi doi copii au fost transportaţi la spitalele din municipiul Sibiu, după ce au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc marţi dimineaţa, pe DN1, între Bradu şi Avrig,...
Îngrijorări majore pentru uzina nucleară Zaporojie. Avertismentul critic transmis de șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică
Îngrijorări majore pentru uzina nucleară Zaporojie. Avertismentul critic transmis de șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică
"Ne apropiem periculos de mult de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, condamnând recentele atacuri...
#alcoolemie, #record, #Sofer, #accident, #suceava , #alcool